DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2077533-1,43%
Hatay
17°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
Yıkımda 2 Daire Zarar Gördü

Yıkımda 2 Daire Zarar Gördü

ABONE OL
10 Ocak 2022 12:39
Yıkımda 2 Daire Zarar Gördü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay’ın merkez ilçesi Antakya’da bir binanın yıkımı sırasında bitişikteki apartmanın 2 dairesi zarar gördü. Alınan bilgiye göre, inşaat firması Kışlasaray Mahallesi Harbiye Caddesi’nde kentsel dönüşüm kapsamında bir binanın yıkım çalışmasına başladı.

İş makinelerinin de çalıştığı sırada bitişikteki apartmanın birinci ve ikinci katında bulunan 2 dairenin salon duvarı yıkıldı.

Olay sırasında iki dairenin de salonun da kimsenin bulunmadığı öğrenildi.

Evinin yatak odasında otururken büyük bir gürültü ile salona koştuğunu belirten Yorgaki Kayuka, ilk olarak üst katın ardından da kendi dairelerinin zarar gördüğü ifade etti.

ÖZKAYA “YIKIMDA TEDBİRLER ALINMADI”

Binanın ikinci katında oturan Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Eşref Taner Özkaya ise yıkımın tedbirler alınmadan yapıldığı gerekçesiyle birçok kez belediyeye başvurduğunu fakat sonuç alamadığını söyledi.

Belediyeden yıkımda sorun olmadığı yönünde cevap aldığını iddia eden Özkaya, “Yıkıma başlandığında yıkımda mühendislik gereği alınması gereken tedbirlerin alınmadığını defalarca kez belediyeye yazılı olarak bildirdim. Buna rağmen bana verilen cevap ise zabıta gönderildiği ve bakıldığı, herhangi bir sorunun da olmadığı söylendi. Ancak ben yine de defalarca kere bakın burada umarım can kaybı olmaz, mal kaybına lafımız yok dedim. Yine de kimse dinlemedi, hiçbir ilgi ve alaka göremedim belediyeden ve şuan da başımıza gelen bu. Sabahın erken saatlerinde birinci ve ikinci katta, Allahtan salonda oturulmuyordu, iki dairenin de salon duvarı patladı ve içeriye düştü. Çok büyük bir gürültü ile irkildik ve şuanda manzara gördüğünüz gibi” dedi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı. Mehmet BAYRAK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.