DOLAR 32,3898 0.2%
EURO 35,0736 -0.11%
ALTIN 2.325,230,26
BITCOIN 2261791-1,64%
Hatay
11°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

YİNE Mİ AYNI SENARYOLAR?

ABONE OL
17 Temmuz 2021 10:47
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Merhaba Sevgili Asi Gazetesi okuyucuları bu gün ülkemiz dâhil Hatay’ımız da son günlerde yaşanan orman yangınlarına değinmek istiyorum.

Geçtiğimiz yaz ayında İskenderun, Belen, Samandağ ilçelerimizde neredeyse aynı günlerde yaşanan orman yangınlarında birçok alanımız yanmıştı maalesef.  Yanan bölgeler Kasım Ayı içerisinde ağaçlandırıldı umarım aynı şekilde ağaçlandırılma devam edilir. Daha geçen yaz yanan ormanların acısını yaşarken maalesef bu yıl ’da aynı acıyı tattık. Yine geçen ki gibi aynı senaryo izlenimi var aynı anda iki farklı bölgede Antakya ve Hassa da başladı yangınlar. Habib-i Neccar dağı ile beraber ciğerlerimiz yandı öyle kötü öyle can acıtıcı bir tablo vardı ki Antakya’nın her noktasından belli oluyordu izleniyordu cayır cayır yanan ormanlarımız, çaresiz bir şekilde izliyorduk elimizden gelen sadece dua etmekti. Herkeste aynı korku oluştu yine mi aynı senaryo yaşayacak Hatay, yine mi ciğerlerimiz yanacak yine mi terör örgütlerinin hedefinde güzel şehrimiz medeniyetler şehrimiz Hatay var. Evet, maalesef yine hedefteymişiz çünkü yangınların aynı anda başlaması tesadüf değil olamazda. Dikkatli olmamız lazım prim vermememiz lazım şüphelendiğimiz kişiler olduğu zaman ormanlık bölgede gerekli mercilere iletmemiz lazım. Bize düşen görevler bunlarla sınırlı değil tabiki piknikler olsun doğa gezileri her türlü yapacağımız programlarda ormanlarımıza zarar veren şeylerden uzak olalım, dikkat edelim çünkü bu ormanlar bizim bu şehir bizim bu memleket bizim hepimizin, kendi evimizi canımızı nasıl koruyorsak öyle korumamız lazım. Umarım aynı senaryolara şahit olmayız ve umarım yanan bölgeler en kısa zamanda ağaçlandırılıp tekrardan eski haline döndürülür. 

“Yeşil görmeyen gözler renk zevkinden yoksundur. Burasını öyle bir ağaçlandırın ki kör bir insan dahi yeşillikler arasında olduğunu anlasın.”

GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.