DOLAR 32,5488 0.21%
EURO 34,7279 -0.1%
ALTIN 2.487,190,13
BITCOIN 20646173,25%
Hatay
12°

PARÇALI BULUTLU

04:31

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Kar İSTE’deydi

YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Kar İSTE’deydi

ABONE OL
30 Ocak 2023 11:33
YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Kar İSTE’deydi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), kalite güvence sistemi çalışmaları kapsamında düzenlediği konferansta Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanı Prof. Dr. Muhsin Kar’ı ağırladı.

Turuncu Salonda düzenlenen “Yükseköğretimde Kalite Güvencesi ve Akreditasyon” konulu konferansa İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, İSTE Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Gökhan Gündüz, Prof. Dr. Meltem Eken ve Prof. Dr. Mustafa Yüksek, İSTE Genel Sekreteri Yahya Kılıç, İSTE Yönetim Kurulu Üyeleri ile akademik ve idari personel katıldı.

TÜM EKSİKLERİMİZİ BİRER BİRER TAMAMLIYORUZ

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda açılış konuşmasını İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci yaptı. YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Muhsin Kar’ı İSTE’de ağırlamaktan onur duyduklarını ifade ederek konuşmasına başlayan Rektör Depci “kalite deyince aklımıza mükemmeliyeti yakalama çabası geliyor. Kalite benim için, küreselleşen dünyada öğrencilerimizi hayata hazırlayarak yetkin ve liyakat sahibi bireyler yetiştirmekten geçiyor. Kaliteyi arttırma bilinciyle bu konudaki en büyük sorumluluğumuz öğrencilerimize karşıdır. Tüm akademik ve idari personelimiz bu bilinçle hareket ediyor. Ali Kuşçu, Gazali, Fuzûlî örneklerindeki gibi nerede yetiştirilmiş, kimin yanında yetiştirilmiş olduğun önemlidir. Eğitimde fırsat eşitliği anlayışıyla buradayız. En alt kademeden en üst kademeye her birimiz kaliteyi arttırmaya gönül vermiş olmalıdır ve İSTE’de çok şükür durum böyle. Birbirimize güvenerek ve işimizi çok iyi yaparak tüm eksiklerimizi birer birer tamamlıyoruz” dedi.

Programda daha sonra Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanı Prof. Dr. Muhsin Kar “Yükseköğretimde Kalite Güvencesi ve Akreditasyon” konulu bir konferans verdi. YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Kar yapmış olduğu sunumda öncelikle kalite güvencesinin artan önemine ve modern bir kavram olarak kalite kavramına değindi. Kalitenin çok boyutlu bir kavram olduğunun altını çizen YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Kar, nitelik farklılıklarının artmasının kalite kavramının öneminin artışına neden olduğunu belirtti.  

Sunumun ardından kendine yöneltilen soruları cevaplayan Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanı Prof. Dr. Muhsin Kar’a İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci’nin hediye takdimi ile program sona erdi.

Haber Bülteni

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.