DOLAR 32,3274 0.22%
EURO 35,1223 -0.04%
ALTIN 2.303,421,15
BITCOIN 23000142,83%
Hatay
10°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yüksek Zamlar Çiftçiyi Tarımdan Uzaklaştıracak

Yüksek Zamlar Çiftçiyi Tarımdan Uzaklaştıracak

ABONE OL
23 Şubat 2022 11:54
Yüksek Zamlar Çiftçiyi Tarımdan Uzaklaştıracak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir elektrikte yaşanan yüksek zamlar ile ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisinde, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye cevaplaması için soru önergesi sundu.

Elektrik zamlarının sadece konutlarda, ticarethanelerde ve sanayide değil tarımda can yaktığını söyleyen Tokdemir; “Elektrik zamları sadece konutlarda, ticarethanelerde, sanayide değil tarımda can yakıyor. Yüksek zamlar çiftçiyi sulu tarımdan uzaklaştıracak düzeye ulaştı. Sulamada kullandığı elektriği geçen yıla göre yüzde 150 zamlı kullanan çiftçi, bu fiyatlarla üretim yapamayacağını söylüyor. Özelikle Hatay amik ovası ile Konya ovasında ki bölgelerdeki kuyulardan çekilen suyla yapılan tarımsal sulamada enerji maliyeti, elektrik zamları ile altında kalkılmaz boyuta ulaştı. Üreticiler ürenden elde ettikleri paranın büyük bölümünü elektrik faturalarını ödediklerini bu şekilde üretimin devam edemeyeceğini söylüyor” dedi. Tokdemir, Yazılı olarak cevaplaması için Bakan Pakdemirli’ye şu soruları iletti; Tarımsal sulamada kullanılan elektrik fiyatlarının düşürülmesi yönünde Bakanlık olarak bir çalışmanız söz konusu mudur? Tarımsal sulamada kullanılan elektrik için çiftçilere destekleme yapılmasına olarak bakanlığın bir çalışması var mıdır? Üretim maliyetinde son üç yıldır yükselerek en önemli kalem haline gelen elektrik fiyatlarının bu kadar yükselmesinin sebebi nedir?

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.