DOLAR 32,4958 0.14%
EURO 34,7628 0.1%
ALTIN 2.484,460,92
BITCOIN 20685533,88%
Hatay
21°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
<strong>Zamlar Otogar Esnafını Vurdu</strong>

Zamlar Otogar Esnafını Vurdu

ABONE OL
28 Nisan 2022 15:50
<strong>Zamlar Otogar Esnafını Vurdu</strong>
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar, otogarlardaki bayram yoğunluğunu etkiledi. Memleketlerine gitmek isteyen öğrenciler, yüksek fiyatlardan şikâyet ederken; esnaf, seyahat etmenin artık lüks olduğunu dile getirdi.

BAYRAM HAVASI YOK

Şehirlerarası otobüs bilet fiyatlarındaki artış nedeniyle otogarlardaki bayram yoğunluğu azaldı.

Seyahat etmenin artık lüks olduğunu söyleyen otogar çalışanları, “Kimine fiyatlar fazla geliyor kimine gelmiyor ama seyahat etmek artık biraz lükse kaçtığı için fiyatlar kişiye göre değişiyor. Fiyatlar öğrencinin gideceği ile göre değişiyor. En az 180 liradan başlayıp 200’e kadar memleketine seyahat edebilir. Sadece gidiş fiyatları bu. Gidiş dönüş olursa 400 lirayı gözden çıkarması lazım. Otobüslere talep çok yok. Hatta hiç yok” dedi.

“SEYAHAT ETMEK ARTIK LÜKSE KAÇTI”

İnsanların zamlar dolayısıyla seyahat etmediğini belirten Otogar esnafı: “Normal sıralarımızı doldurursak bize yeter diyoruz. Güncel piyasa durumu, mazot fiyatları, insanların alım gücü artık yok. Seyahat etmek artık lükse kaçtı. İnsanlar evlerinden dışarı çıkmıyor. Artık yiyecek ekmek bulamadığı için seyahat de edemiyorlar. Sektörde bir düşüş meydana geldi. Mazot fiyatları düşük olsa biz de uygun fiyatlara bilet satardık. Sürümden para kazanırdık hiç olmazsa. İlave servislerimizi açardık. İnsanlar da istediği yere gidip özgürce seyahat edebilirlerdi.” Dediler.

“ZARAR EDİYORUZ”

Otobüs şoförü ise: “Arabamız boş geliyor. Günlük 2 bin lira 3 bin lira zarar yazıyoruz her gün. Yolcu yok yolcu maddi yönden hangi ulaşım aracı uygunsa ona gidiyor. Biz de boş geliyoruz” dedi. Haber Bülteni

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.