DOLAR 32,3658 0.14%
EURO 35,0367 -0.17%
ALTIN 2.322,600,17
BITCOIN 22939492,80%
Hatay
12°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

ZAMLAR YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLMELİ

ZAMLAR YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLMELİ

ABONE OL
4 Kasım 2021 11:41
ZAMLAR YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLMELİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Sanayici ve İş İnsanları Derneği Başkanı Murat Hayzaran son günlerde artan doğalgaz zamları ile ilgili yaptığı yazılı basın açıklamasında zamların yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini ifade etti.

Elektrik üretim santralleri ve sanayide kullanılan doğalgaz fiyatlarına gelen zamların sanayi ve KOBİ’lerin omuzlarına ilave yük bindirdiğini bu zamların tüketiciye yansıyacağını söyleyen HASİAD Başkanı Hayzaran; “1 Kasım itibarıyla geçerli olmak üzere elektrik üreten santrallerin kullandığı doğalgaz fiyatına yüzde 47, sanayide kullanılan doğalgaz fiyatına ise yüzde 48,4’lük zam yapılması Sanayimizin ve KOBİ’lerimizin omuzlarına ilave yük bindirmiştir. Doğalgaz zamları aynı zamanda elektriğe de zam anlamına gelmektedir. Sanayide doğalgaz tarifesi bu yıl içinde yüzde 115, elektrik üretim santralleri tarifesi ise yüzde 148,5 oranında artmış olup bu artışlar market raflarına, çarşı ve pazara yani nihai tüketiciye doğrudan yansıyarak üretim maliyetlerini, ihracatı ve enflasyonu olumsuz etkilemiş ve etkilemeye de devam edecektir. Faiz-enflasyon-kur sarmalı nedeniyle hali hazırda ekonomik zorluklar yaşamakta olan işletmelerimiz, enerji maliyetlerine yapılan zamlar ile birlikte makinelerini döndürmekte ve üretim yapmakta zorluk çekeceklerdir.  Enerji maliyetlerine gelen bu zamlar uluslararası piyasada işletmelerimizin rekabet şansını da zorlamaktadır.  Dünya genelinde artan hammadde ve girdi fiyatları, konteyner sorunu, navlun fiyatlarının yüksekliği gibi yaşanılan lojistik sorunlar, hammadde temininde güçlük çekilmesi başta olmak üzere uzun süredir yaşanılan sayısız zorluğa rağmen üretmeye, ülkesine, ekonomiye değer katmaya gayret eden iş dünyamız, doğal gaz fiyatlarına yapılan artışı kaygı ve üzüntüyle karşılamıştır. Bu kapsamda zamların yeniden gözden geçirilmesini talep etmekteyiz ”dedi. İsmet GÜLTEKİN

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.