DOLAR 32,8423 0.69%
EURO 35,0881 0.22%
ALTIN 2.504,450,83
BITCOIN 20195880,11%
Hatay
12°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

0

BEĞENDİM

ABONE OL

Unutulmaya yüz tutmuş sanatları Hatay’da yaşatan zanaatkârlar, EXPO 2021 Hatay’ın Antakya-Defne bölgesindeki alanını ziyaret etti.

Expo 2021 Hatay Genel Sekreter Yardımcısı Musa Eskiocak ve EXPO Hatay yöneticilerinin öncülük ettiği ziyarette Hataylı zanaatkârlar, alanı ve devam eden çalışmaları yakından inceleme fırsatı buldu.

Musa Eskiocak ve EXPO Hatay yöneticileri, 220 dönümlük arazi üzerinde yapımı devam eden çalışmaları misafirlerine detaylarıyla anlattı.

Kültür sanat sokağından bin 600 metrekarelik tek parça taban mozaiğine, biyolojik göletten şehir bahçelerine kadar tüm alanları konuklarına tanıtan Eskiocak ve beraberindekiler, Hatay’da yaşatılan el sanatlarının dev organizasyona büyük katkı sunacağını söyledi.

Alandaki hazırlıkları ve yapıları yakından inceleyen Hataylı zanaatkârlar, sanatlarını sergileyecekleri kültür sanat sokağının düşünülmesinin büyü incelik olacağını belirtti.

ASFUROĞLU: EL SANATLARI SOKAĞININ DÜŞÜNÜLMESİ MÜTHİŞ OLMUŞ

1990’lı yıllardan beri Antakya’da antik cam sanatını yaşatmaya çalışan Şadi Asfuroğlu, camın tarihte bilinen ilk üretim merkezinin Antakya olduğunu ifade ederek “Burası camın üfleme tekniğinin geliştirildiği yerdir. Biz bunu yıllardır kendi imkânlarımızla tanıtmaya çalışıyoruz. Başkanımız Lütfü Savaş’ın bunu düşünmesi ve böyle bir girişimi olması bizi çok mutlu etti. Alandaki çalışmalar ilk başladığında geldim. El sanatları sokağının düşünülmesi müthiş olmuş. Lütfü Bey’e ve emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.

ALTUNAY: BURASI HATAY’IN TANITIMI İÇİN ÇOK FAYDALI OLACAK

Resim ve mozaik ustası Yusuf Altunay da “Alan mükemmel olmuş. EXPO’nun şehrimize ve bize büyük getirisi olacağını düşünüyorum. Burası Hatay’ın tanıtımı için çok faydalı olacak. İnşallah pandemi süreci geçer ve katılım beklediğimiz gibi olur. Lütfü Başkanımız başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ederim” açıklamalarında bulundu.

Seramik sanatçısı Zeynep Kayaalp de sanatına hobi olarak başladığını söyleyerek “Alan çok büyük ve güzel tasarlanmış. Kültür ve sanat sokağının bağımsız üniteler olarak tasarlanması çalışmalarımız için çok güzel olmuş. Çok heyecanlıyım” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.