DOLAR 32,3510 0.3%
EURO 35,1233 -0.03%
ALTIN 2.302,751,12
BITCOIN 23065053,39%
Hatay
10°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

ZORLU BAŞLANGIÇ

ABONE OL
18 Ağustos 2022 10:56
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Uğur Dağlıoğlu

Sezonun başlangıcını, şampiyon Trabzonspor’a karşı güzel bir mücadele ile açtık. Hatayspor ilk defa taraftarının karşısına çıkıyordu. Akıllarda acaba! Sorusu var idi. Çünkü takım ciddi bir sınava tabi tutulmamıştı. Futbolcuların sergileyeceği performans, taraftar nezninde teraziye konulacaktı. Karadeniz fırtınası müthiş taraftar desteğiyle, Hatayspor ise 5 otobüsle şehre gelen vefakar taraftarıyla maça başladılar.

Tahmin ettiğimiz kadroya yakın, ilk on bir’e, Dylan Saint Louis ile hazırlık maçında pek şans tanınmayan Musa Çağıran kadroda yer bulmuşlardı. Flaş kadrosu ile baskı kuran Tarabzon’a defans bloğunun uyum ve gayreti ile 20. dakikadan itibaren Trabzon akınlarını yavaşlattık. Uzaktan şutlarla kaleyi yoklayan Trabzon, herhangi bir netice alamadı. Hatayspor Ruben önderliğinde, Aabid’in çabası ile geriden oyun kurarak genelde Saba’nın olduğu sol kanattan pozisyon üretmeye çalıştık.

Maç anında sağ kanattaki adamın kim olduğunu taraftar olarak sorguladık. Trabzon ile oyun dengesini sağladıktan sonra, sol ve sağ beklerimizin yeterli bindirmeleri sağlayamamasından ötürü, El-Kaabi forvette pozisyon fakirliği yaşadı. Sadece o estetik vuruşu yani röveşatası akıllarda iz bıraktı. Bu pozisyon Hatayspor’a güven kazandırdı. Defans göbeğinde Falette ve Vranjes ciddi bir hataya mahal vermediler. Hava toplarında Trabzon futbolcularının kafa vurmasına biraz fazla müsade ettiler. Buna rağmen Trabzon’un etkili silahı Cornellius gol şansı bulamadı. Sadece ilk yarıda soldan gelen Trabzon, Erce’nin ve defansın çabasına rağmen VAR’dan geri dönen gole tanık olduk.

Yeni transferlerden; Musa Çağıran maç içerisinde fazla sırıtmamakla beraber 1 şutu kaleyi buldu. Son 10 dakika Kevin Varga’nın pek kayda geçen bir halini görmedik. İlerleyen zamanlarda kendisinden umutluyuz. Vranjes ise hatasız oynadı, ikili mücadelelerde ileriki zamanda daha çok iş yapacağına inanıyoruz.

Deplasmana 1 puan umudu ile gitmiştik.1 farkla 3 puanı verdik. Beklenenin üzerinde ( Beklentisi düşük olanların üstünde) bir Hatayspor izlemekten hoşnut olduk. Bireysel anlamda Aabid, Musa, Varga , Mehdi ve diğer bazı  oyuncular katkı sunarsa HATAYSPOR  özlem duyduğumuz  “Güçlü  bir takım apoletini kazanacaktır. Saba’nın gözlerimizin pasını silen o fantastik hareketinin de artı neticeyle sonlanmasını bundan sonra umut ve temenni ediyoruz. Taraftar takımına sonuna kadar güvenmeye devam edecektir. Bunu da inşallah önümüzdeki hafta oynayacağımız Gaziantep F.K maçında tribünleri doldurarak gösterecektir. Sevgi ve saygılarımla..

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.