DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2075343-1,49%
Hatay
17°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
Zuğaybe Çeşmeleri SAHİPSİZ KALDI

Zuğaybe Çeşmeleri SAHİPSİZ KALDI

ABONE OL
30 Eylül 2021 11:02
Zuğaybe Çeşmeleri SAHİPSİZ KALDI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antakya’da yıllarca önce vatandaşların vazgeçilmez adresi olan ve şifalı olduğuna inanılan Zuğaybe Çeşmeleri’nin yüzüne bakılmaz oldu.

ZUĞAYBE ÇEŞMELERİ’NİN YÜZÜNE BAKAN YOK!

Antakya’nın doğu yakısında bulunun ve her birinin ayrı bir hikayesi olan Zuğaybe Çeşmelerinin bazıları akarken, bazıları ise akmıyor. Şifalı olduğuna inanılan ve bu çeşmelerde yıllar önce vatandaşlar su içebilmek için kuyruklarda beklerdi.

ZUĞAYBE ÇEŞMELERİ BİRÇOĞU ONARILDI

Özellikle 2000 ve önceki yıllarda vatandaşların uğrak durağı olan Zuğaybe Çeşmeleri, arada onarılsa da bazıları zamanın yarattığı tahribat nedeniyle akmaz duruma geldi. Bazıları ise tahrip edilen, muslukları olmayan çeşmeler, yetkililer tarafından onarılarak turizme kazandırılması isteniyor.

HAZIR SULAR ÇEŞMELERİ UNUTTURDU

Şifalı olduğuna inanıldığı gibi doğal kaynak suyu olduğu da öne sürülen Zuğaybe Çeşmeleri’nin, yeni nesil tarafından istenilen ilgiyi görmemesi, çeşmelerin unutulmasına neden oluyor. Nitekim yaşlı kesim ise hala çeşmeleri unutmayarak, ellerinde şişelerle Zuğaybe Çeşmeleri’nden su dolduruyor. Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.