DOLAR 32,2113 -0.04%
EURO 35,4196 0.32%
ALTIN 2.519,110,75
BITCOIN %
Hatay
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bir Okuldan Daha Fazlası

Bir Okuldan Daha Fazlası

ABONE OL
26 Temmuz 2023 09:55
Bir Okuldan Daha Fazlası
0

BEĞENDİM

ABONE OL

“Karaçay Tomruksuyu Eğitim Alanı”

Depremden hemen sonra yardım dağıtımının yanı sıra yıkılan çocukların oyalanması ve eğitimden uzak kalmaması için birkaç gönüllüden oluşan Karaçay Koordinasyonu tarafından kurulan minik oyun bahçesi aradan geçen zaman sonra, kocaman bir eğitim kampüsüne dönüştü.

Depremzedelerin barınma ve yaşam olanakları yanı sına psikolojik destekleri için de gereken çalışmaları yapan yardımsever gönüllü öğretmenler, çeşitli etkinlikler, aktiviteler ve sağlıktan eğitime kadar her olanağı sağlayarak hayata tutunmalarına yardımcı oluyorlar.

HAFTANIN HER GÜNÜ EĞİTİM VERİYOR

Eğitim Alanı en son açılan özel eğitim sınıfı ise 2 derslik ve 4 öğretmenle 40 öğrencinin ihtiyacını karşılıyor. Çadır ve öğretmen sorunu nedeniyle sadece 300 öğrenciye her sınıfı A ve B şeklinde iki şubeye ayırarak 15 öğretmenle eğitim veriliyor. Resmi müfredatın uygulandığı ilkokula yoğunluk nedeniyle kabul edilmeyen 50 öğrenci için haftanın 3 günü akşamüzeri yoğun etüt yapılıyor ve öğrencilerin bilgileri taze tutulmaya çalışılıyor.  Lise sınavlarına hazırlanan 8. sınıf öğrencilerinin eğitimi yanı sıra 100’ü aşkın 12. sınıf öğrencisi de yoğunlaştırılmış müfredat dersleri ve her hafta yapılan deneme sınavları ile üniversite sınavına hazırlandı.

Yaklaşık 5000 kitap bulunan kütüphane alanı sabah 08.00’den gece saat 24.00’a kadar açık olup bölge halkından en çok talep gören birim oluyor. Bir yoğun bakım uzmanı hekimle 7×24 hizmet veren dayanışma kliniği 19 Mayıs 2023 tarihinden itibaren bir konteynerde öğrencilerin, gönüllülerin ve bölge halkının sağlık sorunlarına çözüm aramakta. 19 Mayıs 2023 tarihine kadar çadırda sürdürülen bu psikolojik destek bu tarihten itibaren Sınır Tanımayan Doktorlar’ın bağışladığı konteynerde devam etmekte.

Eğitim alanında iki büyük küre oyun çadırı çok amaçlı olarak kullanılırken, yanı sıra bağışçıların eğitim alanına bağışladığı çok sayıda kitap, ders kitabı ve kırtasiye malzemesinin bulunduğu iki büyük depo çadır öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılıyor.  

700 ÖĞRENCİYLE EĞİTİME DEV DESTEK

Tümüyle gönüllülerin oluşturduğu eğitim kadrosunda yer alan 40’ı aşkın öğretmenin çoğu dershane öğretmeni olup çalıştıkları kurumlar ya zarar gördü ya da yıkıldı. Karaçay Tomruksuyu Eğitim Alanı’ndaki tüm çadır ve ekipman gönüllüler ve destekçiler tarafından sağlanırken sınav zamanına kadar 20 çadır, 6 konteyner derslik, iki psikolog, bir hekim, 40’ı aşkın öğretmen yaklaşık 700 öğrenciye eğitim verildi.

BURSLULUK SINAVINA HAZIRLIK VE SANATSAL FAALİYETLER DEVAM EDİYOR

Yaz ayları ile beraber eğitim alanında İlkokul, 9. Sınıf ve 10. Sınıf öğrencileri bursluluk sınavına hazırlanırken yanı sıra sinema atölyesi, ritim atölyesi, fotoğraf atölyesi ve çeşitli kültür sanat faaliyetleri yaz boyunca devam edeceği belirtildi. Mahmut Sivri

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP