Hatay’ın Merkez ilçesi Antakya’da yıkılan vakıf İşhanı’nın bulunduğu alanda yer alan kötü görüntü Hatay’a ve Antakya’ya yakışmıyor.

Şehrin merkezi konumunda bulunan ve insan yoğunluğu bakımından oldukça fazla olan Saray Caddesinde yıkılan İş Hanı bitişiğinde yer alan binalarda ki kötü görüntü bölgedeki esnaf ile vatandaşları rahatsız ediyor. Bahar aylarının başlaması ile şehrimize gelmeye başlayan yerli ve yabancı turistlerin en çok bulunduğu ve uğrak adresi olan Cumhuriyet alanı (Köprü Başı), Saray Caddesi ve asi nehri yaya alanı bu oluşan görüntüden ciddi manada etkileniyor, binaların yüksek olması ve yükseklikle beraber bina duvarlarındaki çirkin görüntü maalesef Antakya’nın birçok noktasından görünüyor.

Antakya Antik Hipodrom'un çevresindeki kalıntılarda eski depremlerin izleri araştırılıyor Antakya Antik Hipodrom'un çevresindeki kalıntılarda eski depremlerin izleri araştırılıyor

VATANDAŞLAR ÖNERİLERDE BULUNDU

Oluşan kötü görüntüden rahatsız olan vatandaşlar yetkililere o bölgenin değerlendirilmesi için çeşitli önerilerde bulundu. EXPO 21 Hatay ile beraber ilimize yurt dışından turist akınının oluşacağını ve bölgede turistlerin bu kötü görüntüye maruz kalacağını hatırlatan vatandaşlar: “Vakıf İşhanı bitişiğinde yer alan bu iki bina daha önce gözümüze bu şekilde gözükmediği için pek bir sorun yaratmıyordu ama İş hanı yıkıldıktan sonra maalesef orada yer alan çirkin görüntü gün yüzüne çıktı. Park alanı yapılana kadar bizler bu şekilde kötü görüntünün kalmasını istemeyiz elbette çünkü bulunduğumuz bölge ciddi manada işlek, tanınan ve yerli olsun yabancı olsun turistlerin uğrak adresidir, yetkililerin bir an önce bu çirkin manzaraya el atması lazım. Bu kötü görüntü daha hoş bir görünüme kazandırılabilir, şehrimiz ile alakalı güzel figürler güzel tasarımlarla lehimize çevrilebilir, ya da EXPO logosu, EXPO’da kullanılan Zeytin ile Defne figürleri işlenebilir, kısacası bu hoş olmayan görüntü daha hoş ve şehrimize yakışan görüntüye dönüştürülebilir” ifadelerini kullandılar.

Cuma ZEYBEK

Editör: Haber Merkezi