DOLAR 32,3391 0.18%
EURO 35,1193 -0.2%
ALTIN 2.234,66-0,38
BITCOIN 2058050-5,83%
Hatay

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

DÖNÜŞTÜRELİM TASARLAYALIM DOĞAMIZA KAZANDIRALIM

DÖNÜŞTÜRELİM TASARLAYALIM DOĞAMIZA KAZANDIRALIM

ABONE OL
30 Nisan 2022 16:49
DÖNÜŞTÜRELİM TASARLAYALIM DOĞAMIZA KAZANDIRALIM
1

BEĞENDİM

ABONE OL

6 Ortak okulun katılımı ile gerçekleştirilen “Dönüştürelim Tasarlayalım Doğamıza Kazandıralım” eTwinning projesi adından söz ettirmeye devam ediyor.

Samandağ Mızraklı Ortaokulu ile Samandağ İsmail ve Mehmet Selim Kara Ortaokulu kurucu ortaklığını üstlendiği projede, öğrencilere becerilerin yanında doğa bilinci aşılandırılıyor. Ocak ayında başlayan projede onlarca çalışmalar gerçekleştiren ve öğrencilere oldukça faydalı kazanımlar sağladıklarını söyleyen projenin kurucu ortaklarından Samandağ Mızraklı Ortaokulu Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Mercan Neslioğlu: “ Ocak ayı itibari ile başladığımız projemizde öğrencilerimizle birçok başarılı çalışmaya imza attık. Gerçekleştirdiğimiz proje ile hedeflerimiz Öğrencilere doğa bilincini aşılamak, 21. Yüzyıl becerileri kazandırmak, sürdürülebilir bir gelecek için ekolojik bilinç oluşturmak, evsel atıkların değerlendirilmesini sağlamak, enerji dönüşümlerini günlük hayata uyarlamak, biyoçeşitlilik bilincinin arttırılması, eleştirel düşünme analitik düşünme yaratıcılık ve yenilenme, problem çözme becerisi üretkenlik ve sorumluluk becerilerini kazandırmaktır” dedi. Proje kapsamında gerçekleştirilen çalışmalar hakkında da bilgi veren Neslioğlu: “ Proje içeriğinde birçok çalışmalar yaptık bunlardan bazıları ise şöyle, e-güvenlik eğitimi verdik, öğrencilerimize çevrelerindeki atık malzemelerden projeler yaptık kullanılmayan atık eşyaları dönüştürüp süsledik, çevre bilinci eğitimi verdik, e-dergi oluşturduk ve bulmacalar yaptık.” Gerçekleştirilen Projede ayrıca Samandağ dışından Karaman’dan Ozan Parmaksız-İbrahim Özdinç, Giresun’dan Derya Yönter ve Aksaray’dan Muhammet Taha Sarı yer aldı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.