DOLAR 32,2674 0.02%
EURO 35,0132 0.33%
ALTIN 2.400,800,32
BITCOIN %
Hatay
15°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Enkazlar Arasında Zeytin Hasadı Başladı

Enkazlar Arasında Zeytin Hasadı Başladı

ABONE OL
21 Eylül 2023 10:24
Enkazlar Arasında Zeytin Hasadı Başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yaşanan asrın felaketi ardından deprem bölgesinin geçim kaynağı olan tarım sektörünü de ağır darbe aldı. Depremin vurduğu Hatay’da tarım faaliyetleri ciddi oranda etkilendi. Hatay, Türkiye zeytin üretiminin yüzde 10’unu karşılıyordu. Zeytin hasadına başlayan çiftçiler bu sezon umutlu olduklarını ifade ettiler.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük yıkımın yaşandığı Hatay’da lezzetiyle tescilli olan zeytin hasadına başlandı. Deprem ardından yaralarını sarmaya çalışan vatandaşlar, topladıkları zeytinleri kahvaltılık olarak ayırırken, büyük bir kısmını ise vaz geçemedikleri zeytinyağı için sıkıyorlar.

BÜYÜK BİR ZAHMETLE TOPLANIYOR

Büyük bir zahmetle toplanan zeytinler fabrikalarda ilk olarak toplama havuzuna alınıyor, ardından bantlı konveyörlere aktarılarak yapraklarından ayrıştırılıyor ve yıkanıyor. Daha sonra pres işlemlerinden geçirilen zeytinlerin yağı ayrıştırılarak zeytinyağı elde ediliyor.

Bu sezon umutlarını yitirmeden çalıştıklarını ifade eden çiftçiler ise zeytin sezonundan mutlu olduklarını ve bereketli geçmesini dilediklerini ifade ettiler. Nebihe Mazmanoğlu

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.