DOLAR 32,5902 0.34%
EURO 34,8037 0.15%
ALTIN 2.508,480,98
BITCOIN 21025882,15%
Hatay

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
EXPO 2021 Hatay’ın Tanıtımına Büyük İlgi

EXPO 2021 Hatay’ın Tanıtımına Büyük İlgi

ABONE OL
2 Nisan 2022 10:36
EXPO 2021 Hatay’ın Tanıtımına Büyük İlgi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

EXPO 2021 Hatay’ın şehir ve yurt dışından gelen konuklar için yapılan tanıtımı geniş katılımla gerçekleştirildi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın ev sahipliği yaptığı tanıtıma Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, birçok ülkenin büyükelçisi, belediye başkanları ve çok sayıda konuk katıldı.

Dev organizasyon öncesi yapılan tanıtımda Hatay’a gelen konuklar, şehrin tüm değerlerini Antakya Expo alanında, bir arada görme fırsatı yakaladı.

Antakya Expo alanında yapılan açılışta ilk olarak sanatçı Canan Anderson sahne aldı. Ortaya koyduğu keman resitaliyle misafirlere hoş dakikalar yaşatan Anderson, Expo’21 Hatay organizasyonunda yer almaktan gurur duyduğunu ifade etti.

Tanıtım açılışında konuklar daha sonra Guinness Rekorlar Kitabı’na aday gösterilen Ortak Varoluş Mozaiği’ni inceledi. Arkeolog Doç. Dr. Banu Özdilek ve Arkeolog Dr. H. Onur Tıbıkoğlu mozaiğin yapımı aşamalarını ve hikâyesini misafirleriyle paylaştı.

Bin 600 metrekare çapıyla dünyanın en büyük taban mozaiği olma özelliğini taşıyan ve bu özelliğiyle Guinness Rekorla Kitabı’na aday gösterilen mozaiğin son parçalarını CHP lideri Kılıçdaroğlu ve HBB Başkanı Savaş birlikte yerleştirdi.

Son parçalarının yerleştirilmesiyle tamamlanan mozaik, Hatay’da yaşamış medeniyetleri temsil etmesiyle göz doldurdu.

Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler daha sonra Ulusal Şehir Bahçelerini gezdi. İstanbul’dan Gaziantep’e, Mersin’den Ankara’ya kadar birçok şehrin bahçesini gezen konuklar, illerin kültürlerini yakından gördü. Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.