DOLAR 32,5770 0.01%
EURO 34,9400 0.11%
ALTIN 2.424,56-0,21
BITCOIN 2170650-0,56%
Hatay
22°

AZ BULUTLU

12:39

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Axe
Axe
Hayvan Hakları Yasası Çıkarılmalı

Hayvan Hakları Yasası Çıkarılmalı

ABONE OL
6 Nisan 2022 12:02
Hayvan Hakları Yasası Çıkarılmalı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi Antakya Gençlik kolları başkanı Hasan Değirmenci hayvan hakları ile ilgili yazılı basın açıklaması gerçekleştirdi.

Hayvanların yaşama hakkını temel alan bir “Hayvan Hakları Yasası” çıkarılması gerektiğini söyleyen Değirmenci: “ Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de hayvan hakkı ihlalleri her geçen gün artarak devam etmektedir. Şiddetin ve sömürünün her türlüsüne en ağır biçimde maruz kalan hayvanlar, tıpkı biz insanlar gibi hissedebilen canlılar oldukları halde, kendilerini savunacak durumda olmadıkları için kendilerine yapılan zulüm yapanların yanına kâr kalmaktadır. Öncelikle 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu yerine, hayvanların yaşama hakkını temel alan bir “Hayvan Hakları Yasası” çıkarılmalı; bu kanunda hayvan hakkı ihlalleri caydırıcı cezai hükümlerle korunmalı, hayvanlara karşı işlenen suçlar kamu davası kapsamında değerlendirilmelidir. Can candır, ´onun sahibi ancak onu var edendir´ anlayışını yansıtamadığımız için bir yasa sorunumuz var. İkincisi toplumda hayvana, insana karşı şefkatle yaklaşacak bir sevgi sorunumuz var. Dolayısıyla bu iki sorunu çözmeden biz bugün olaylar üzerine aniden saman alevi gibi tepkiler göstermeye, gazete köşelerinde ikinci, üçüncü sayfalarda gördüğümüz, ´kediler, köpekler öldürüldü, zehirlendi, dövüldü, kuyruğundan tutulup yerden yere vuruldu´ videolarını izlemeye devam edeceğiz. “Biz tüm hayvanların haklarının savunucusuyuz ve her hayvan hakkı ihlalinin karşısındayız. Bir kap yemeğe bir yudum sevgiye hasret olan hayvanların yeri barınak değil sokaklardır. Tüm hayvanlar doğal ortamda yaşama hakkına sahiptir” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.