DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN %
Hatay
13°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
İç Piyasa Ne Olacak

İç Piyasa Ne Olacak

ABONE OL
11 Nisan 2022 12:25
İç Piyasa Ne Olacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (HESOB) Başkanı Abdulkadir Teksöz, “İhracat rakamlarının yükselmesi bir ülke için iyi peki iç piyasa ne olacak”  dedi.

Başkan Teksöz yaptığı açıklamada, “İhracat rakamlarının yükselmesi bir ülke için iyi peki iç piyasa ne olacak? Ülkenin öncelikle ihtiyaçlarını yeteri kadar karşılamak gerekir. Sonra ihracata önem verilmelidir. Sadece ihracata ağırlık ve önem vermek iç piyasada hammadde, gıda vs. ürünlerin fiyat artışına neden olmakta enflasyonu azdırmaktadır. Bunun için öncelikle iç piyasanın yeterli ihtiyacı karşılandıktan sonra ihracat yapılmalı ve önemsenmelidir. 2.yol olarak ta ihracat yapılacak ürünlerde ihtiyaca göre üretim arttırılmalı iç piyasada fiyat artışları durdurulmalıdır.  Bu konunun önemle dikkate alınması gerekir. Bakanlıklarla gerekli görüşmeler yapılarak taleplerimiz anlatılmaktadır” ifadelerine verdi. Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.