DOLAR 32,2451 0.12%
EURO 35,0993 0.23%
ALTIN 2.505,170,20
BITCOIN %
Hatay
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İnsanlar Kaygılı, Çünkü Kış Geliyor!

İnsanlar Kaygılı, Çünkü Kış Geliyor!

ABONE OL
28 Ağustos 2023 13:26
İnsanlar Kaygılı, Çünkü Kış Geliyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yaşanan deprem felaketine kış mevsiminde yakalanan Hataylı vatandaşlar, hem yıkımlar hem de soğuk nedeniyle on binlerce can verdi. Yaklaşan kış mevsimi öncesinde terk edildiklerini ifade eden vatandaşlar, kış mevsimin yaklaştığını ve yapabilecekleri hiç bir şey olmadığını söyleyerek kaygılarını dile getirdiler.

YAŞAM OLANAKLARI SAĞLANAMADI

7 ay önce meydana gelen deprem felaketinde ciddi bir yıkım yaşayan Hatay’da normalleşme henüz sağlanamadı. Yaşam olanaklarının kısmen sağlandığı yerler ise kurulan konteyner kentler oldu.

Hala çadırlarda yaşayan ve imkânı olmayan insanlar kış mevsiminin yaklaşması nedeniyle dertli. İçecek su, yiyecek yemek bulmakta zorlanan insanlar ne yapacaklarını kara kara düşünüyor.

DEPREMZEDE HALK ŞEHRİ TERK ETMEYE ZORLANIYOR

Hatay’a gelerek depremzedelere yardımda bulunan çeşitli dernek üyeleri; “Hatay çok ağır kayıplar verdi ve ciddi bir hasar söz konusu. Hatay görmezden geliniyor. 6 Şubat depremi sonrası Hatay kaderine terk edildi. İçecek su yok, insanlar mağdur. Afet evleri konusunda bırakalım netliği, özellikle Antakya ve Defne’de enkazın 3’te 1’i henüz kaldırılmış değil. Eğitim sorunu var okullarla ilgili bir netlik yok. Sağlık hizmeti kısıtlı. Hastalıklar, asbest tehlikesi söz konusu. Kış geliyor insanlar kaygılı. Depremzede halk şehri terk etmeye zorlanıyor. Bütün bunlar varken şehir özel afet bölgesi ilan edilmiyor.” dedi. Mahmut Sivri

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.