DOLAR 32,3278 0.23%
EURO 35,1117 -0.07%
ALTIN 2.299,500,98
BITCOIN 23121412,54%
Hatay
10°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İşçiler Yine Kadrosuz Kaldı

İşçiler Yine Kadrosuz Kaldı

ABONE OL
30 Kasım 2022 12:29
İşçiler Yine Kadrosuz Kaldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı ardından Sözleşmeli personelin kadroya alınmasıyla ilgili açıklamalar yaptı. Açıklamayı dört gözle bekleyen İşçiler hüsrana uğradı. Farklı şirketlere aktarılan belediye işçileri ise artık kadro istiyor.

424 BİN SÖZLEŞMELİ KADROYA GEÇEBİLİYOR

Daha önceki kadro düzenlemesinin dışında tutulan 227 bin kişi ise süreleri de dolmuş olacağı için doğrudan kadroya geçme hakkını kullanabilecekler. Yeni statüye göre kamudaki 520 bin sözleşmeli personelden, 424 bin isteğe bağlı olarak kadroya geçebiliyor. Kadro kapsamı dışında kalanlar; sözleşmeli askeri personel, sözleşmeli akademik personel, sözleşmeli kit personeli, sözleşmeli sanatçı, sözleşmeli meclis danışmanı, sözleşmeli sağlık yöneticisi ve tamamı sözleşmeli kurum çalışanları oldu.

ŞİRKETLERE AKTARILAN BELEDİYE İŞÇİLERİ DERTLİ

Gündeme oturan açıklamalar ardından özellikle belediye şirketlerine aktarılan belediye işçileri duruma tepki göstererek kadroya alınmak istedi.

Konuyla ilgili olarak sosyal medyada #BelediyelerdeKadrosuzKalmasın adı altında yapılan yorumların bazıları ise şöyle;

– 696 KHK ile x şirketinden belediye şirketlerine aktarılan belediye işçileri sürekli işçi kadrolarına alınmalıdır. Şirket işçiliği Kadro değildir. Norm kadro statüsü verilerek hakkaniyetin yerine getirilmesini istiyoruz.

-Herkese kadro diyerek belediye çalışanları 2018 yılında dışarda kaldı şirket statüsü kadro değildir sayın bakanım 696 sayılı KHK ile sürekli işçi olarak çalışan herkesin kadro hakkıdır.

-Belediye şirket işçileri bu ülkenin anayasal eşitliğe sahip evlatlarıdır. Onlara reva görülen şirket işçiliği, düşük ücret kabul edilemez.

-Sözleşmeli kamu çalışanlarına kadro vermek tek başına çözüm değil, belediye şirket işçileri de kadro almalı. #BelediyelerdeKadrosuzKalmasın Erhan UNAY

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.