DOLAR 32,4861 0.11%
EURO 34,7840 0.15%
ALTIN 2.489,211,11
BITCOIN 2015269-0,33%
Hatay
21°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
İSTE’den Çukurova Bölgesel Havalimanı İle İş Birliği

İSTE’den Çukurova Bölgesel Havalimanı İle İş Birliği

ABONE OL
31 Mart 2022 15:20
İSTE’den Çukurova Bölgesel Havalimanı İle İş Birliği
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Her alanda olduğu gibi hava taşımacılığı sektöründeki gelişmeleri de yakından takip etmeye devam eden İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), Çukurova Bölgesel Havalimanı’nı ziyaret etti.

Ziyaretle İSTE’nin iş birliği yaptığı işletmeler arasına Favori Çukurova Bölgesel Havalimanı İşletmeciliği de eklendi. İSTE Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi akademisyenleri, 29 Ekim’de açılması planlanan Türkiye’nin en büyük projelerinden biri olan Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın yapım ve işletimini üstlenen Kozuva Holding bünyesindeki Favori Çukurova Bölgesel Havalimanı İşletmeciliğine yaptıkları ziyaret kapsamında yetkililerden proje hakkında detaylı bir bilgi edindi.

Uluslararası ve ulusal düzeyde havacılık sektöründe faaliyet gösteren birçok firmada mezunlarının görev yaptığı İSTE Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi ile Çukurova Bölgesel Havalimanı arasında staj, İşletmede Mesleki Eğitim (İME) Programı, istihdam, havalimanının çevresel, sosyal ve kültürel alanlardaki gelişimi ile ilgili proje ve bilimsel araştırmalar hakkında işbirliği yapılması kararlaştırılmıştır. 1955 yılından bu yana birçok farklı sektörde ticari faaliyetlerini sürdüren Kozuva Şirketler Grubu’nun, havacılık sektöründe hizmet vermek amacıyla 2012 yılında kurduğu Favori Havalimanları, Kasım 2020’de “Yap-İşlet-Devret” modeli ile Çukurova Bölgesel Havalimanı Projesi ihalesini kazanmış olup 25 yıllığına işletme hakkını elde etmiştir. İSTE öğrencileri ziyaret kapsamında alınan kararlar sayesinde yeni staj, İME ve istihdam fırsatları elde etmiştir.

Olumlu ikili ilişkiler geliştiren ve sektörle sürekli etkileşim halinde olan öğretim üyelerine teşekkür eden İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, “Türkiye’nin ve bölgenin en eski havacılık eğitimi veren kurumlarından biri olan İSTE Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi, sektörün ihtiyaçları doğrultusunda müfredatlarını geliştirmekte ve eğitimdeki kalite düzeyini sürekli arttırmaktadır. Öğrencilerimizin kalifiyeli çalışanlar olması için elimizden geleni yapıyoruz. Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültemiz için inşa ettiğimiz hangarın yapımı hızla devam ediyor. Yeni anlaşmamızın üniversitemize, firmaya, bölgeye ve ülke ekonomisine katkı sağlamasını diliyorum” dedi. Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.