DOLAR 32,5889 0.34%
EURO 34,8082 0.2%
ALTIN 2.498,390,58
BITCOIN 21095935,63%
Hatay
14°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
Mesleğimiz Tehdit Altında! 5 Nisan Avukatlar Gününü Kutla(ya)mıyoruz!

Mesleğimiz Tehdit Altında! 5 Nisan Avukatlar Gününü Kutla(ya)mıyoruz!

ABONE OL
7 Nisan 2022 15:10
Mesleğimiz Tehdit Altında! 5 Nisan Avukatlar Gününü Kutla(ya)mıyoruz!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

5 Nisan Avukatlar Günü etkinlikleri kapsamında Hatay Barosu Lokali Cemiyet evinde Basın açıklaması ve plaket töreni düzenlendi.  

Törende meslekte 30,40 ve 50. yılını dolduran Avukatlara plaket verildi.

Plaket törenine Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Hatay Adalet Komisyonu Başkanı Serkan Akman, HAMOK Başkanları ve Avukatlar katıldı.

AÇIKALIN: AVUKATLIK MESLEĞİNİN İTİBARINI KİMSEYE TESLİM ETMEYECEĞİZ

Plaket töreni öncesi 82 Baronun ortak basın açıklamasını okuyan Hatay Barosu Başkanı Av. Hüseyin Cihat Açıkalın, Yargı bakımsızlığı ve tarafsızlığının sağlanamaması, yargıya güven ve hukuka inancı azaltırken, avukatlık mesleğinin itibarını zayıflattı.

Yargı bağımsızlığını, hukukun üstünlüğünü, insan haklarını savunacağız. Avukatlık mesleğinin itibarını kimseye teslim etmeyeceğiz” dedi.

MESLEKTAŞLARIMIZI ŞİDDET KARŞISINDA YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ

Avukata yönelik şiddet mesleğimizi icra ettiğimiz mekânların sınırlarını aşarak, meslek grubumuzu hedef haline getiren ve can alan, ülke çapına yayılmış bir şiddet türü haline geldiğini söyleyen Açıkalın, “Avukata yönelik şiddeti ne olursa olsun durduracağız. Meslektaşlarımızı ekonomik, sosyal ve psikolojik şiddet karşısında yalnız bırakmayacağız” dedi.

ÖDEMELERİN ZAMANINDA YAPILMASINI SAĞLAYACAĞIZ

Başkan Açıkalın, Avukatlık ücretleri insan onuruna yaraşır şekilde, avukatın sarf ettiği enerji ve üstlendiği sorumluğu karşılamıyor. Ücret tariflerinde olması gereken artışları, ödemelerin zamanında yapılmasını sağlayacaklarını söyledi.

SORUNLARI ÇÖZECEĞİZ

Kamu Avukatların ek göstergesi, mobbing ve mesleki bağımsızlıklarını korunması sorunu hala çözülmediğini hatırlatan Açıkalın, “Baroları kamu avukatlarının meslek örgütü haline getirecek, sorunlarını çözeceğiz” dedi.

MESLEKTEKİ NİTELİKSİZLEŞMENİN ÖNÜNE GEÇECEĞİZ

Açıkalın, “Hukuk Fakültesi kontenjan ve sayılarının ihtiyaç durumu gözetilmeden ve barolara danışılmadan artırılması, avukatlık mesleğinde nitelik kaybına sebep oluyor.

Üniversite giriş sınavında hukuk fakültesi barajının yükseltilmesini sağlayarak meslekteki niteliksizleşmenin önüne geçeceğiz” dedi.

STAJYER AVUKATLARIN ÖNÜNDEKİ KANUNİ ENGELLERİN KALDIRILMASINI SAĞLAYACAĞIZ

Baroya Bağlı çalışan Avukatların ücret ve özlük hakların kanuni bir statüye çevirmek için çalışmalar gerçekleştireceklerini söyleyen Açıkalın: “Stajyer avukatlar eşit nitelikteki diğer hukuk mesleklerinin stajyerleri ile eşit koşullara sahip değil. Bağlı çalışan avukatların emek mücadelesini sahipleneceğiz. Stajyer avukatların önündeki kanunu engellerini kaldırılmasını sağlayacağız.

Adalete erişim avukatlar ve yurttaşlar için ekonomiye, mekâna ve zamana dayalı engeller bulunuyor.

Adalete erişimin önündeki engelleri kaldırmak için yetkili makamlarla kurulacak kesintisiz iş birliği ile çözümler birlikte hayata geçireceğiz.

Çoklu Baro kanunu ile meslek örgütlerimiz bölündü. Baroları birliğimiz birleştireceğiz. Hiçbir avukatı yalnız, hiçbir vatandaşı savunmasız bırakmayacağız 5 Nisan Avukatlar gününü birlikte kutlayacağız” açıklamasında bulundu.

ÜSTAT AVUKATLARA PLAKETLERİ VERİLDİ

Basın açıklamasının ardından Avukatlık mesleğinde 30,40 ve 50. Yılını dolduran Avukatlara plaket verildi.

Mesleğinde 50. Yılını dolduran Ali Yaşar Büyükvelioğlu ve Züheyir Emir’e, 30. Yılını dolduran Abdulkadir Güllü, Bestami Teke, Sinan Adnan Akgöl, Nazım Kırık Filiz Haksöz, Mevlüt Dudu, Sühendan Songül Altunay, Gısın Hoca ve Faik Çekin’e, Hatay Barosunca hazırlanan plaketler protokol üyeleri ve Baro Başkanı Cihat Açıkalın tarafından verildi. Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.