DOLAR 32,4662 -0.08%
EURO 34,8293 -0.43%
ALTIN 2.451,010,63
BITCOIN 20882210,75%
Hatay
25°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Şanverdi, Irak Maslahatgüzarını TBMM’de Ağırladı

Şanverdi, Irak Maslahatgüzarını TBMM’de Ağırladı

ABONE OL
2 Nisan 2022 10:50
Şanverdi, Irak Maslahatgüzarını TBMM’de Ağırladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Irak Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Şanverdi, Irak’ın Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Nazdar İhsan ŞIRZAD’I Türkiye Büyük Meclisi’nde konuk etti.

Konuk maslahatgüzarı Gazi Mecliste ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirten Hüseyin Şanverdİ, Irak’ta bir an önce hükümet kurulması ve iki ülke arasında dostluk grubunun oluşturulması temennisinde bulundu.
Irak’la iş yapan, iş insanlarına vize konusunda Irak hükümeti tarafından kolaylık sağlanmasını talep eden Şanverdi, iki ülke arasındaki ticaret hacmini 25 milyar $’a çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Irak’ın yaşadığı su sorununa özel önem verdiğini belirten Şanverdi Türkiye’nin bu konuda elinden gelen gayreti gösterdiğini kaydetti. Hüseyin Şanverdi güvenlik ve terör konusunda da iki ülke arasındaki işbirliğinin önemine dikkat çekti. Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Nazdar İhsan ŞIRZAD da Irak ve Türkiye arasında işbirliğini daha ileri bir seviyeye taşımayı istediklerini dile getirdi. Haber Bülteni

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.