DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2059789-2,56%
Hatay
12°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
Toplum Olarak Otizmi Bilmiyoruz

Toplum Olarak Otizmi Bilmiyoruz

ABONE OL
11 Nisan 2022 12:44
Toplum Olarak Otizmi Bilmiyoruz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Otizm Konusunda Farkındalık Yaratmak, Otizmli Çocukların ve Bireylerin Sorunlarını Seslerini Duyurmak ve Konuşmak Adına Hatay Otizmliler Derneği Başkanı Sara Gök ve Oğlu Ertuğrul Gök MAZMAN Medya Çatısı Altında Yayın Yapan 89,2 Radyo Akdeniz de Ali’yle Sıradışı Programının Canlı yayın konuğu oldu.

Toplum olarak hala Otizmi bilmediğimizi söyleyen Gök: “Otizmli Çocuklarımızın inanılmaz ve Yüksek Derecede Yaşadıkları Çok Sorunları var, her şeyden önce Toplum Olarak Otizmi Bilmiyoruz, Otizmli Çocuklarımızı Engelli Diye Görüyor ifade Ediyoruz, Hâlbuki Bizim Çocuklarımız Engelli Değil Özel Bireyler, Onları Özel Kılan Zaten Farklılıklarıdır. Örneğin bir Restaurantta, bir kuaförde, bir hastaneye gittiğinizde Karşılaşabilirsiniz Bir Tatil Bölgesine Gittiğinizde Karşılaşabilirsiniz Ama Bu Çocukların Hani Onlara Göre Anlamsız Koşmaları Anlamsız Kanat Çırpmaları ve Bazı Seslere Aşırı Tepki Göstermeleri Toplum Olarak Daha Hoşgörüyle Karşılamamız Gereken Durumlardır. Otizmli Çocuklara Acıma Duygusuyla Değil Sevgiyle Yaklaşmak Gerekir, Onların Yaptığı Davranışlarını Yadırgamak, Onları Eleştirmek Değil, Onlara Neden Yapıyorsun Diye Eleştirip Kızmak Yerine, Nasıl Yapması Gerektiği Konusunda Destek Olmak Onları Anlamak Gerekiyor” dedi.

OTİZMLİ TÜM ÇOCUKLAR BENİM ÇOCUKLARIMDIR

Otizmli tüm çocukları kendi çocuğu gibi gördüğünü ve herkese yardım etmek için gece gündüz çabaladığını aktaran Gök: “Hatay Otizmliler Derneği Başkanı ve ülkemizde 81 ilde Faaliyet Gösteren Türkiye Otizm Meclisi Üyesi Olarak Gönüllü Bir Orduyla, Ailelerle, Özel Eğitim Öğretmenleri, Uzmanlar, Okul Öncesi Çocuk Gelişimi ve Psikologlarla erken tanı ile doğru ve nitelikli eğitim almaları ve bir Çocuğumuza En Hızlı Şekilde Dokunmak için, Aileleri Bilinçlendirip Farkındalık Yaratma Bize Ulaşan ve Arzu Eden Ailelerin Çocuklarına Eğitimlerinin Yanı Sıra Danışmanlık, Spor Eğitimleri ve Birçok Farklı Aktivitelere Ücretsiz Şekilde Yapmalarını ve ulaşmalarını Sağlıyoruz. Bende Gücümün Yettiğince Her Konuda Destek ve Yardımcı Olmaya Otizmli Bir Çocuk Annesi Olarak Kendi Kendime Söz Verdim” ifadelerini kullandı.

ERTUĞRUL GÖK DİNLEYİCİLERİ MEST ETTİ

Gitar, Bağlama, Piyano, Kanun ve Yan Flüt Olmak Üzere 5 Müzik Aleti Çalabilen Hatay Otizmliler Derneği Başkanı Sara Gök ün Oğlu Ertuğrul Gök Çalıp Söylediği Birbirinden Güzel Şarkılarla Hem Dinleyicileri Mest Etti Hem de Otizmli Çocukların ilham Kaynağı ve Umudu Oldu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.