DOLAR 32,6023 0.39%
EURO 34,8222 0.24%
ALTIN 2.492,590,34
BITCOIN 21175524,32%
Hatay
16°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
Vali Doğan, Söyleşi Programına Katıldı

Vali Doğan, Söyleşi Programına Katıldı

ABONE OL
1 Nisan 2022 16:47
Vali Doğan, Söyleşi Programına Katıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Valisi Rahmi Doğan, “Anadolu Mektebi Yazar Okumaları” programı kapsamında düzenlenen “Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan’ın Anadolu Mektebi Hatay Öğretmen ve Öğrencileriyle Söyleşi” programına katıldı.

Meclis Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen programda Vali Doğan’ın yanı sıra Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan, Hatay İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mesut Çerko, çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.

Program, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mesut Çerko’nun açılış konuşmasıyla başladı.

ÇERKO: LİSELERDE 215 ÖĞRENCİ, ORTAOKULLARDA İSE 254 ÖĞRENCİ OKUMA PROGRAMINA DEVAM ETMEKTEDİR

Müdür Vekili Çerko konuşmasında, “Anadolu Mektebi, Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı ile Anadolu Mektebi Komisyonunun yaptığı protokol ile ortaokul ve ortaöğretim okullarında uygulanan Türk Edebiyatından önemli yazar ve şairlerinin tüm eserlerinin okunarak değerlendirme yazıları yazılması ve hazırlanan panel metinlerinin bir topluluk karşısında anlatılmasına dayanan bir projedir. Ortaokullarda proje kapsamında gönüllü öğrencilerin okudukları her kitap hakkında birer çalışma yapması ve yapılan çalışmaların değerlendirilip sunulması esas alınırken, Liselerde ise yazarın belirlenen tüm kitapların okunması, her kitap hakkında bir değerlendirme yazısının yazılması, okumalar tamamlandıktan sonra öğretmen nezaretinde öğrencilerin belirledikleri konuda bir metin hazırlayıp sunması şeklinde uygulanmaktadır. Anadolu Mektebi Yazar Okuma Programı, Hatay İlimizde 2019 yılı Şubat ayında başlamıştır ve liselerde 215 öğrenci, ortaokullarda ise 254 öğrenci okuma programına devam etmektedir. Bugüne kadar Liselerde 29 panelde 120 panelistimiz sunumları, Ortaokullarda ise 75 öğrencimizin çalışması sergilenmiştir. Hatay İlimizde birçok ortaöğretim ve ortaokul düzeyinde ki okullarımız program dahilinde okumalarına devam etmektedir. Sayın Valim, Anadolu Mektebi Programına vermiş olduğunuz desteklerden dolayı şükranlarımızı arz ediyoruz.” dedi.

Program, Müdür Vekili Çerko’nun konuşmasının ardından Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan’ın özgeçmişinin okunmasının akabinde Rektör Prof. Dr. Erdoğan’ın konuşmasıyla devam etti. Rektör Prof. Dr. Erdoğan konuşmasında, “Öncelikle kıymetli Valimizin davetinden dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Cemil Meriç’in bir sözüyle başlamak isterim ‘Yemin ederim ki, dünyanın bütün toprakları bir tek insanın kanını akıtmaya değmez’. Son bir iki aydır, ekonomi, denizcilik, piyasalar hepsi Ukranya-Rusya ile ilgili ana gündemimiz belli ve bu konuda çözüm üretmeye çalışan Türkiye var, umarım başarılı olur diye düşünüyorum. Türkiye’nin rolü doğabilecek bir dünya savaşını önleme noktasında. Arkadaşlar son dönemde Valilik çok önemli bir girişimle sizleri okumaya yönelik motivasyonunuzu arttırmak konusunda her türlü desteği veriyor ve bunun için programlar silsilesi yapmış, kıymetini ileride daha iyi anlayacağınızı düşünüyorum.” dedi.

Etkinlik, program dahilinde Anadolu Mektebi Hatay Öğretmen ve Öğrencileriyle söyleşi yapan Prof. Dr. Erdoğan’a, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mesut Çerko’nun plaket takdim etmesiyle son buldu.

Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.