DOLAR 32,3278 0.23%
EURO 35,1117 -0.07%
ALTIN 2.299,500,98
BITCOIN 23121412,54%
Hatay
10°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yanan Yerler Ağaçlandırılıyor

Yanan Yerler Ağaçlandırılıyor

ABONE OL
6 Nisan 2022 12:11
Yanan Yerler Ağaçlandırılıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) ve Gazi Abdurrahman Paşa İlköğretim Okulu iş birliği ile orman arazilerinde ağaç dikimi yapıldı.

İSTE ve Belen Gazi Abdurrahman Paşa İlköğretim Okulu iş birliği ile yangında zarar gören orman arazilerinde fidan dikimi gerçekleştirildi. Geçtiğimiz yıl Hatay genelinde çıkan orman yangınlarında zarar gören ağaçlar yerine İskenderun Soğukoluk Mahallesinde önceden belirlenmiş alanlarda fidanlar toprakla buluşturuldu.

Söz konusu fidan dikim etkinliğine, İSTE İskenderun Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı Öğretim Görevlileri, Gazi Abdurrahman Paşa İlköğretim Okulu Müdürü Oben Akduman ve öğrenciler katıldı.

KALPAKÇIOĞLU: SÖZÜMÜZÜ TUTMAYA VE ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYORUZ

Bölgenin yeniden ağaçlandırılması hususunda çaba gösterilmesini desteklediğini belirten İskenderun Yüksekokul Müdürü Öğretim Görevlisi Hakan Kalpakçıoğlu “Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Tolga Depci geçen yıl ‘Yanan her bir ağaca karşılık, binlerce ağaç dikeceğiz’ demişti. Sözümüzü tutmaya ve çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

DEPCİ: ŞEHRİN YEŞİL DOKUSUNA SAHİP ÇIKMAK ÇOK ÖNEMLİ

İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci “Üniversite olarak geçtiğimiz sene yaşanan elim yangında zarar gören alanlarda ıslah ve ağaçlandırma çalışmalarını yapmaya devam ediyoruz. Şimdiye kadar binlerce fidanı toprakla buluşturduk ve buluşturmaya devam ediyoruz. Sadece kampüslerimizde değil çevrede zarar gören yerlerde de elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bu güzel şehrin yeşil dokusuna sahip çıkmak çok önemli” diye konuştu.

Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.