21 göçmen ile 3 şüpheli yakalandı
Hatay’ın Altınözü ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda, yasa dışı yollarla yurda giren 21 kaçak göçmen ile insan kaçakçılığı yaptığı öne sürülen 3 şüpheli yakalandı. Olay, güvenlik güçlerinin göçmen kaçakçılığına yönelik çalışmalarında bir kez daha sınır güvenliğinin önemini gözler önüne serdi.
Araçlarda yapılan aramada ortaya çıktı
Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Antakya–Altınözü yolunda şüpheli gördükleri iki aracı durdurdu. Yapılan aramada, üzerinde kimlik ya da oturma izni bulunmayan 21 düzensiz göçmen tespit edildi. Göçmenler, işlemlerinin ardından sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edildi.
“Ülkemizin göç politikaları çerçevesinde kaçak geçişlere karşı mücadelemiz kararlılıkla sürecek.”
— Emniyet yetkilisi (resmî açıklamadan alıntı)
Şüpheliler gözaltında
Araçlarda bulunan O.A., D.Y. ve H.S. isimli üç kişi, insan kaçakçılığı suçlamasıyla gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri süren zanlıların adli mercilere sevk edileceği bildirildi.






