Yaklaşık 50 yıldır Karekese Mahallesi ile Kışlalar Mahallesi’ni birbirine bağlayan köprüde geçtiğimiz günlerde meydana gelen hasarın ardından Hatay Büyükşehir Belediyesi ile Dörtyol Emniyet Müdürlüğü ekipleri bölgede inceleme yaptı. Yapılan değerlendirmede can güvenliği açısından risk bulunduğu belirlenerek köprüden araç geçişine izin verilmedi.

A W621642 03

Köprü girişlerine kum dökülerek geçişler engellenirken, trafik akışı alternatif güzergâhlara yönlendirildi. Yetkililer, sürücülerin uyarı levhalarına dikkat etmeleri ve belirlenen yolları kullanmaları konusunda çağrıda bulundu. Hasarın giderilmesi için teknik inceleme ve onarım çalışmalarının kısa sürede başlatılacağı, çalışmaların tamamlanmasının ardından köprünün yeniden trafiğe açılacağı bildirildi.

Bölgede yaşayan vatandaşlar, iki mahalle arasındaki en önemli bağlantı noktasının kapanması nedeniyle mağduriyet yaşadıklarını dile getirdi. Özellikle motosiklet sürücülerinin, köprünün yaya geçidi bölümünü kullanarak geçmeye çalıştıkları gözlendi.

A W621642 04

"Hatay’da Ekmek Arası Tuz Satılıyor, Ekonomi Bitmiş" Videoları Tepki Çekti!
"Hatay’da Ekmek Arası Tuz Satılıyor, Ekonomi Bitmiş" Videoları Tepki Çekti!
İçeriği Görüntüle

Yetkililer, olası bir kazanın önüne geçmek için köprü çevresinde denetimlerin süreceğini ve onarım tamamlanana kadar araç geçişine kesinlikle izin verilmeyeceğini vurguladı.

Kaynak: İHA