Sabah 06.00-09.00 saatlerinde sıcaklığın 29, hissedilen sıcaklığın ise 32 derece olacağı tahmin ediliyor. Saat 09.00’dan itibaren sıcaklıkla birlikte rüzgârın da etkisini artırması bekleniyor.

Hatay Dahil 81 İlde Okullara 30 Bin Güvenlik Görevlisi Alınacak!
Hatay Dahil 81 İlde Okullara 30 Bin Güvenlik Görevlisi Alınacak!
İçeriği Görüntüle

Günün en bunaltıcı zaman dilimi 12.00-15.00 saatleri olacak. Bu saatlerde termometreler 33 dereceyi gösterirken yüzde 63 seviyesindeki nem nedeniyle hissedilen sıcaklık 41 dereceye ulaşacak. Ortalama rüzgâr hızı 23 kilometre, en yüksek rüzgâr hızı ise 55 kilometre/saat olarak öngörülüyor.

Öğleden sonra sıcaklık bir miktar düşse de yüksek nem etkisini sürdürecek. Saat 15.00-18.00 arasında hava sıcaklığı 30, hissedilen sıcaklık 35 derece olacak. Akşam saatlerinde nem oranı yüzde 79’a çıkarken sıcaklığın 28, hissedilen sıcaklığın ise 32 derece olması bekleniyor.

Uzmanlar; özellikle yaşlıların, çocukların ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların 11.00-16.00 saatleri arasında doğrudan güneş altında kalmamasını, bol sıvı tüketmesini öneriyor. Saatte 55 kilometreye ulaşabilecek kuvvetli rüzgâr nedeniyle açık alanlardaki sabitlenmemiş eşyalara karşı da dikkatli olunması gerekiyor.

Muhabir: Mahmut Sivri