ABD-İran Gerilimi Yeni Boyuta Taşındı
ABD-İran Gerilimi Yeni Boyuta Taşındı
İçeriği Görüntüle

Yetkililer, ormanlık bölgelere girişlerin sınırlandırıldığını, ekiplerin 24 saat esasına göre görev yaptığını ve gözetleme faaliyetlerinin artırıldığını bildirdi. Hava ve kara ekipleri olası yangınlara karşı hazır bekletiliyor.

Vatandaşlardan, ormanlarda ateş yakmaması, mangal yapmaması ve sigara izmaritlerini çevreye atmaması istendi. Cam şişe gibi ışığı yansıtabilen atıkların doğaya bırakılmaması uyarısı yapılırken, tarım alanlarında anız yakmanın hem yasak hem de büyük felaketlere yol açabileceği belirtildi.

Duman veya alev görülmesi halinde vakit kaybetmeden 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulunulması çağrısı yapıldı. Sıcaklıkların önümüzdeki günlerde de artabileceği vurgulanırken, küçük bir dikkatsizliğin ağır sonuçlar doğurabileceği ifade edildi.

Muhabir: Ceylan Karataş Çetin