ÜFE, yani Tüketici Fiyat Endeksi, Temmuz ayında aylık bazda yüzde 2,06 artarken, yıllık enflasyon yüzde 33,52 olarak gerçekleşti. Bu rakamlar doğrultusunda, konut ve işyerlerinde uygulanacak tavan kira artış oranı yüzde 41,13 olarak hesaplandı.

Hatay’da Kiracılar Endişeli, Ev Sahipleri Beklemede

Depremin ardından yeniden inşa sürecinde olan Hatay’da kira fiyatları zaten yüksek seviyelerdeydi. Bu yeni zam oranıyla birlikte, özellikle Antakya, Defne ve Samandağ gibi yoğun nüfuslu bölgelerde kiracıların yükü daha da artacak.

Kira-1

Geçtiğimiz iki yıl boyunca uygulanan yüzde 25 kira artış sınırı, 2024 Temmuz’unda sona ermişti. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in ekonomi yönetimiyle birlikte bu uygulamaya son verilmiş, yeniden enflasyona dayalı hesaplamaya geçilmişti.

Hataylılar Ne Yapmalı?

  • Mevcut sözleşmenizin bitiş tarihini kontrol edin.

    Tırla çarpışan Tofaş ikiye bölündü
    Tırla çarpışan Tofaş ikiye bölündü
    İçeriği Görüntüle
  • Yenileme dönemindeyseniz yeni artış oranını yasal sınırlar içinde hesaplayın.

  • İşyerleri için de aynı tavan oran geçerli; esnaf dikkat etmeli.

  • Aşırı artış durumlarında, arabuluculuk veya Sulh Hukuk Mahkemesi yoluna başvurabilirsiniz.

Kirasini Odeyemeyenlere Basvurular Acildi Tek Sartla Ayda 5500 Tl Kira Yardimi Hesapta 396231905

🔔 Hataylı kiracılar ve ev sahipleri, yeni döneme hazırlanmalı! Bu oranlar Eylül 2025'e kadar geçerli olacak ve bir sonraki güncelleme Ağustos enflasyonuyla birlikte açıklanacak.

Muhabir: Kenan Cengiz