Hatay’ın Defne ilçesinde 24 Eylül 2020 tarihinde bir eğlence mekânına düzenlenen silahlı saldırıda yaşamını yitiren üniversite öğrencisi İpek Harbelioğlu’nun ölümüne ilişkin dava yeniden görülüyor.
Yaklaşık altı yıldır devam eden adalet mücadelesinde, bir sanık hakkında verilen müebbet hapis cezasının itiraz sürecinde bozulduğu ve dosyanın yeniden yargılama aşamasına geldiği bildirildi. İpek Harbelioğlu’nun ailesi ise saldırının bütün yönleriyle aydınlatılmasını ve olayla bağlantısı bulunabilecek diğer kişilerin de yargı önüne çıkarılmasını talep ediyor.
Motosikletli Saldırganlar Mekâna Ateş Açtı
Olay, 24 Eylül 2020 gecesi Defne ilçesindeki Harbiye-Çevre Yolu Caddesi üzerinde bulunan bir eğlence mekânında meydana geldi.
Motosikletle gelen iki kişinin mekâna tabancalarla ateş açması sonucunda üç kişi yaralandı. Yaralılardan 23 yaşındaki üniversite öğrencisi İpek Harbelioğlu, kaldırıldığı hastanede yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.
Saldırının ardından ortaya çıkan güvenlik kamerası görüntülerinde, motosikletli saldırganlara eşlik ettiği öne sürülen bir aracın da bölgede bulunduğu görüldü. Olay anına ilişkin görüntüler saldırıdan kısa süre sonra basına yansımıştı.
Müebbet Hapis Kararı Bozuldu
Soruşturma kapsamında yakalanarak hâkim karşısına çıkarılan bir sanığa müebbet hapis cezası verildi. Ancak karara yönelik itirazların ardından hüküm bozuldu ve dava yeniden yargılama aşamasına geçti.
Aile Başka Kişilerin de Araştırılmasını İstiyor
İpek Harbelioğlu’nun ailesi, saldırının yalnızca yargılanan sanıktan ibaret olmadığını düşünüyor. Ailenin gündeme getirdiği iddialar arasında şunlar bulunuyor:
- Güvenlik kamerasına yansıyan araçtaki kişilerin kimliği,
- Saldırıda kullanılan silahların ve araçların nasıl temin edildiği,
- Dosyada adı geçtiği belirtilen diğer kişilerin olayla bağlantısı,
- Telefon trafiği ve HTS kayıtlarının ayrıntılı biçimde incelenmesi,
- Değiştirildiği öne sürülen ifadelerin araştırılması.
Bu hususlar aile tarafından dile getirilen iddia ve talepler olup, sorumlulukların belirlenmesi devam eden yargılama sonucunda mümkün olacak.
Ağabeyi Umut Harbelioğlu’ndan Çağrı
İpek Harbelioğlu’nun ağabeyi Umut Harbelioğlu, kardeşinin ölümünün bütün yönleriyle aydınlatılmasını istedi. Harbelioğlu, olayla bağlantılı olabilecek herkesin araştırılması ve sorumluluğu belirlenen kişilerin yargı önüne çıkarılması gerektiğini ifade etti.
Aile, yaklaşık altı yıldır sürdürdüğü adalet mücadelesinin kamuoyunda görünür kalması için basın kuruluşları ve sivil toplum örgütlerinden de destek bekliyor.







