Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından bu yıl ilk kez hayata geçirilen Ramazan ayı etkinlikleri, Türkiye genelindeki okullarda uygulanmaya başladı. Bakanlık, etkinliklerin düzenli ve sağlıklı şekilde yürütülmesini sağlamak amacıyla okul yöneticileri için 4 haftalık veri giriş süreci başlattı.

Yayımlanan takvime göre, okul müdürleri ve idareciler Ramazan ayı boyunca gerçekleştirilen faaliyetlere ilişkin değerlendirme formlarını doldurmakla yükümlü olacak.

Bakanlık, Popüler Çocuk Ürününü Piyasadan Acil Toplatıyor!
Bakanlık, Popüler Çocuk Ürününü Piyasadan Acil Toplatıyor!
İçeriği Görüntüle

4 Haftalık Değerlendirme Süreci

MEB sistemi üzerinden Ramazan ayının dört haftası için ayrı ayrı formlar hazırlandı. Okul yöneticilerinin her hafta yapılan etkinliklere dair bilgileri sisteme eksiksiz şekilde girmesi gerekiyor.

Veri giriş süreci 11 Şubat 2026 tarihinde başladı ve 31 Mart 2026 tarihinde sona erecek.

Yetkililer, belirtilen tarihler arasında veri girişlerinin tamamlanması gerektiğini vurgularken, sürecin toplamda 40 gün süreceği ifade edildi.


Kimler Veri Girişi Yapacak?

Açıklamaya göre aşağıdaki okul türlerinde görev yapan tüm idareciler veri girişinden sorumlu olacak:

  • Müzik İlkokulu

  • Müzik Ortaokulu

  • İlkokul

  • Ortaokul

  • Spor Ortaokulu

  • Yatılı Bölge Ortaokulu

Belirtilen okul türlerinde görev yapan müdür ve müdür yardımcılarının, Ramazan etkinliklerine ilişkin faaliyetleri haftalık olarak sisteme işlemesi zorunlu tutuldu.


Amaç: Etkinliklerin Takibi ve Değerlendirilmesi

Bakanlık, uygulamanın temel amacının Ramazan ayı kapsamında düzenlenen sosyal, kültürel ve değerler eğitimi faaliyetlerinin etkinliğini ölçmek olduğunu belirtti. Toplanan verilerin, ilerleyen yıllarda yapılacak planlamalara yön vermesi bekleniyor.

Ramazan ayına özel olarak ilk kez uygulanan bu sistemle birlikte, okul bazlı faaliyetlerin merkezi olarak izlenmesi sağlanacak.

Muhabir: Ayşe Yöney