Özgür Özel'den Duygusal Anma Mesajı
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 2013 yılında Gezi Direnişi sırasında Eskişehir’de darp edilerek katledilen üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz’ı vefatının 12. yılında andı. Özel, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, “Gezi eylemlerinde düşlerinden tekmelenerek hayattan koparılan Ali İsmail Korkmaz’ı rahmetle anıyorum. Hayallerindeki özgür dünyayı kurma sorumluluğu hepimizin omuzlarında. Unutmayacağız. Ali İsmail Korkmaz hep 19 yaşında” ifadelerini kullandı.
Gezi’nin Simgesi: Ali İsmail Korkmaz
Ali İsmail Korkmaz, 2 Haziran 2013 tarihinde Eskişehir’de, Gezi Parkı protestoları sırasında sivil ve polis kişilerce sokakta darp edilmiş, yoğun bakımda günlerce süren yaşam mücadelesini kaybederek 10 Temmuz 2013’te hayatını kaybetmişti. O sırada henüz 19 yaşındaydı.
Dava Süreci ve Kamu Vicdanı
Korkmaz’ın ölümünün ardından açılan davada, saldırıya katılan polis ve siviller hakkında çarpıcı deliller ortaya çıkmıştı. Kamera kayıtlarının silindiği, delillerin karartıldığı ve olayın örtbas edilmeye çalışıldığına dair belgeler kamuoyunda büyük tepki yaratmıştı. Hazırlanan iddianamede, Ali İsmail Korkmaz’ın başına defalarca tekme atıldığı görüntüler yer aldı. Polis memuru Mevlüt Saldoğan’ın saldırıya doğrudan karıştığı belirlenmişti.
"Unutmadık, Unutturmayacağız"
Ali İsmail Korkmaz’ın ismi, yıllar içinde adalet, özgürlük ve gençlik mücadelesinin simgelerinden biri haline geldi. Her yıl olduğu gibi bu yıl da sosyal medyada #AliİsmailKorkmaz etiketiyle binlerce kişi anma mesajları paylaştı. Özgür Özel’in yanı sıra birçok siyasetçi, sanatçı ve yurttaş da Korkmaz’ın anısını yaşattı.