Teklif, Karayolları Trafik Kanunu'nda yapılacak önemli bir değişikliği içeriyor. TBMM'ye sunulan kanun teklifi, özellikle korsan taşımacılıkla mücadele için etkili bir adım olarak görülüyor. Şu an TBMM'nin ilgili komitesinde değerlendirme aşamasında olan teklif, komisyonun onayının ardından Genel Kurul’a sunulacak.

Yapılacak düzenlemelere göre, ilk kez izinsiz yolcu taşıyan sürücülerin ehliyetleri 6 ay süreyle geri alınacak. Aynı fiilin tekrarı halinde ise ehliyet iptali 1 yıl sürecek. Üstelik, ehliyeti iptal edilen sürücüler, bu süre zarfında hiçbir sınıfta yeni bir ehliyet alamayacak.
Ulaşım sektöründen çeşitli tepkiler gelmeye başladı. Taksi şoförleri ve yetkili taşımacılık yapan esnaflar, düzenlemenin korsan taşımacılığı engelleyeceğini ve sektörü koruyacağını belirtiyor. Ancak bazı sürücüler, cezaların aşırı ağır olduğunu ve bunun yerine denetimlerin sıklaştırılmasının daha adil bir çözüm olacağı görüşünü savunuyor.
Önümüzdeki günlerde komisyondan çıkacak sonuca göre, teklifin yasalaşma süreci netleşecek.




