İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Konya'da sokakta oynadığı sırada sokak köpeklerinin saldırısına uğrayan 2 yaşındaki Rana'nın ölümüne ilişkin müfettiş görevlendirildiğini söyledi. Bakan Yerlikaya "Tüm valilere talimat verdim. Belediyeler bu hayvanları toplayacak. Ya toplanacak ya da yasayı uygulayacağız" ifadelerini kullandı.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Konya'da 2 yaşındaki çocuğun başıboş köpekler tarafından öldürülmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.
Bakan Yerlikaya "Sokak köpeklerinin toplanması hakkıyla yapılmıyor. Tüm valilere talimat verdim. Belediyeler bu hayvanları toplayacak. Ya toplanacak ya da yasayı uygulayacağız" dedi.

Yerlikaya, belediyelere seslenerek şunları söyledi:
"Ya bu işi yapacaklar ya da biz yasal olarak hukuk bana ne yetki veriyorsa ben de bunu sonuna kadar kullanacağım ki bir daha iki yaşında bir Ranamız, hayatının baharında çocuk mezara gitmesin. Konya'daki bu acı olayda olduğu gibi daha önce pek çok şehirde bakanlık olarak şunu yaptık o gün müfettiş gönderdik. Bugün Konya'ya yaptığımız gibi. Onlara şunu söyledik, gidin buralara bakın bakanlık olarak belirlediğimiz kurallara uyuyor mu dedim. Benim evimde 3 tane kedim var, biz de hayvanları seviyoruz. Hepsinde çip var. Sokak hayvanları kanunu uygulamamız lazım. Can güvenliği toplantısı yapıyoruz. İçişleri Bakanı olarak il, ilçe belediyelerimiz ne gerekiyorsa sonuna kadar yapacaklar ya da ben hukuki olarak ne gerekiyorsa onu yapacağım ki bir daha 2 yaşındaki Rana'mız gibi çocuklarımız toprağa gitmesin".




