Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk’ün talimatıyla, kent turizmi açısından büyük öneme sahip olan Arsuz ile Samandağ ilçeleri arasındaki bağlantı yolunda hummalı bir çalışma başlatıldı. HBB Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, daha önce tamamladığı Kale ve Işıklı mahallelerini birbirine bağlayan 7,5 kilometrelik kısmın ardından, şimdi de tabela montajı ve çevre temizliğine yoğunlaştı.

35 Günde Trafiğe Açılmıştı
HBB ekipleri, geçtiğimiz haftalarda yolu yalnızca 35 gün içinde tamamlayarak trafiğe açmıştı. Yolun uzun ömürlü ve güvenli hale gelmesi için istinat duvarları inşa edilmiş, su tahliyesini sağlamak amacıyla da menfezler yerleştirilmişti.

Yerinde Çözüm Ekibi Sahada
HBB Yerinde Çözüm Birimi’nin önceden gerçekleştirdiği keşif çalışmaları doğrultusunda harekete geçen Ulaşım Dairesi Başkanlığı ve Park Bahçe ile Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı, bölgede kapsamlı bir bakım ve iyileştirme süreci yürütüyor.
Ulaşım Dairesi ekipleri, deformasyona uğrayan yön ve trafik tabelalarını kendi atölyelerinde ürettikleri yeni levhalarla değiştirerek montajladı. Aynı zamanda, Park Bahçeler ekipleri Çevlik-Kale Işıklı güzergâhında çevre temizliği yaparak yolun daha güvenli kullanılmasını sağladı.

Tüm Süreç HBB Koordinasyonunda
Yetkililer, tüm çalışmaların HBB Yerinde Çözüm Ekibi’nin koordinasyon ve gözetiminde gerçekleştirildiğini belirtti. Bölge halkı ve sürücülerden gelen talepler doğrultusunda hayata geçirilen bu düzenlemelerin, ulaşımı daha konforlu ve güvenli hale getirmesi hedefleniyor.





