Hatay’ı Antakya’ya Bağlayan Dev Projede Geri Sayım Başladı
AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, Türkiye’nin en büyük otoban tüneli olma özelliği taşıyan Belen Tüneli çalışmalarını yerinde inceledi. İskenderun - Antakya Otoyolu projesi kapsamında inşa edilen tünel, Belen geçidindeki trafik sorununa köklü çözüm getirecek.
“Hataylılar artık 45 dakikalık yolu 6 dakikada geçecek,” diyen Özel, projenin hem afet anlarında hem de günlük ulaşımda stratejik önem taşıdığını vurguladı.
17 Kilometrelik Yolun 9200 Metresi Tünel
Proje dahilinde toplam 17 kilometrelik bir yol inşa edilecek. Bunun 9200 metresi çift tüp tünel (T1 ve T2), 1500 metresi ise viyadük olacak. Projenin ilk etabında yer alan T1 tüneli ve viyadükler yıl sonuna kadar tamamlanacak.
Milletvekili Özel’in şantiye ziyareti sırasında Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül de hazır bulundu. Yetkililer, projenin zamanında tamamlanması için çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini belirtti.

Nurdağı’nın Üç Katı Büyüklüğünde
Belen Tüneli tamamlandığında, uzunluğu ve kapasitesi bakımından Pozantı ve Nurdağı tünellerinden daha büyük olacak. Özel, “Bu proje sadece bir ulaşım kolaylığı değil, aynı zamanda afet anlarında hayati bir güzergâh,” ifadelerini kullandı.
Hatay’a Stratejik Yatırım
Projenin hayata geçirilmesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın büyük destek verdiğini belirten Özel, yüklenici firmaya ve sahada çalışan işçilere de teşekkür etti.







