Yapılan son açıklamada, yardım almaya devam edebilmek için konuta ait Zorunlu Deprem Sigortası (DASK) bulunması gerektiği açıkça belirtildi.
Ayrıca vatandaşların, ikamet ettikleri adrese ait en az bir faturayı kendi adlarına kayıt ettirmesi gerekiyor. Faturası başkasının adına olan evler için destek ödemesi yapılmayacağı duyuruldu.
AFAD yetkilileri, “DASK’ı bulunmayan konuta ait gider faturası devredilemediğinden dolayı kira yardımlarının sürdürülmesi mümkün olmuyor. Bu nedenle süreci bir an önce tamamlamanız büyük önem taşıyor.” uyarısında bulundu.

HATAY'DA BU AY SON KEZ!
Özellikle Hatay’da binlerce depremzedenin hâlâ DASK yaptırmadığı ya da faturaları üzerine almadığı belirtilirken, bu şartları yerine getirmeyenler için bu ay son kez kira yardımı yatırılacağı öğrenildi.
Deprem sonrası hayatta kalma mücadelesi veren vatandaşlar için önemli olan bu süreçte gerekli işlemleri tamamlamayanlar, önümüzdeki aydan itibaren destekten tamamen mahrum kalabilir.




