Hatay’ın Samandağ ilçesinde son günlerde art arda yaşanan olaylar bölgede gerginliği artırdı. Önceki gün yaşanan bir olayın ardından DEM Parti, ilçeye inceleme heyeti gönderme kararı aldı. Ancak bugün de aynı bölgede bir vatandaşın bıçaklanması, endişeleri yeniden tırmandırdı.
Gerginlik Yükseliyor
Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, bıçaklanan vatandaş Samandağ devlet hastanesinde tedavi altına alındı. Ancak iki olayın kısa süre arayla yaşanması, ilçe halkında tedirginliğe neden oldu. Bölgeden sağduyu çağrıları yükselirken, olayların bağlantılı olup olmadığı ise henüz netlik kazanmadı.
DEM Parti’den Açıklama
DEM Parti Genel Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Hatay'ın Samandağ ilçesinde son dönemde yaşanan olaylar sonrasında DEM Parti Genel Merkezi Samandağ ilçesine heyet gönderme kararı aldı. Heyet, şantiye çalışanları, STK temsilcileri ve Samandağlı vatandaşlarla bir araya gelecek.”
Heyet Bugün Yola Çıkıyor
Parti yetkilileri, gönderilecek heyetin bölgedeki durumu yerinde inceleyeceğini ve rapor hazırlayacağını belirtti. Heyetin, hem olayların nedenlerini hem de halkın taleplerini dinlemesi bekleniyor.




