DOLAR 32,2762 0.1%
EURO 34,8664 0.05%
ALTIN 2.411,910,12
BITCOIN %
Hatay
11°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kırıkhan Devlet Hastanesine Yüksek Çözünürlüklü Mr Cihazı

Kırıkhan Devlet Hastanesine Yüksek Çözünürlüklü Mr Cihazı

ABONE OL
9 Ocak 2024 19:03
Kırıkhan Devlet Hastanesine Yüksek Çözünürlüklü Mr Cihazı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sağlık Bakanlığı tarafından Kırıkhan Devlet Hastanesine yüksek çözünürlüklü MR cihazı gönderildi.

Sağlık Bakanlığımızın Hatay’a sağlık yatırımları devam ettiğine dikkat çeken Hatay İl Sağlık Müdürlüğü, sistemde ehr türlü MR tetkiki yapıldığı belirtildi.

Hatay İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada “Kırıkhan Devlet Hastanemize Sağlık Bakanlığımız tarafından gönderilen son sistem donanıma ve daha yüksek çözürnürlüğe sahip olan MR cihazımız halkımızın hizmetine girmiştir. Sistemimizde her türlü MR tetkiki yapılabilmektedir.

Bunlar; Spinal incelemeler (Kontrastlı ve kontrastsız servikal, torakal, lomber ve sakral), Kranial incelemeler (Kontrastlı ve kontrastsız beyin, hipofiz, orbita, temporal kemik), Kardiyak incelemeler (fonksiyonel, morfolojik, perfüzyon, T1 T2 haritalama), Abdominal incelemeler (difüzyon, dinamik ve yüksek rezolüsyonlu karaciğer, karaciğer yağ ve demir yükü ölçümü, pankreas, multiparametrik prostat, pelvis incelemeleri, MR kolanjiografi, MR ürografı), Ortopedik incelemeler (diz, el bileği, elayak, ayak bileği, disek, omuz, kalça eklemi), Temporomandibular eklem, Meme görüntüleme, Anjiografik incelemeler (Kontrastlı ve kontrastsız kranial MR venografi, arteriografi, karotis vertebral arterler, pulmoner arterler ve aortogram, abdominal aorta ve selektif olarak aorta dallarına ait renal, çölyak, mezenterik arterlerin değerlendirilmesi, periferal arterler ve brakial arter incelemeleri) dir. Halkımıza hayırlı olsun, sağlıklı günler dileriz.” Denildi. Hatice Katırcıoğlu

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.