Olayın ardından güvenlik kamerası kayıtlarını şüphelilerin ailesine verdiği iddia edilen bir dükkan sahibi, polis ekiplerince gözaltına alındı.
Kamera kayıtlarını “bize lazım” diyerek aldılar
Edinilen bilgilere göre, cinayet anını en net şekilde kaydeden iş yerlerinden birine ait güvenlik kamerası ve kayıt cihazı, tutuklu sanıklardan birinin ailesi tarafından olaydan kısa süre sonra “bize lazım” denilerek alındı. İddiaya göre, dükkan sahibi bu isteği geri çevirmedi ve kayıt cihazını teslim etti.
Şüpheli esnaf gözaltına alındı
Söz konusu iddiaların ardından yürütülen soruşturmada, güvenlik kayıtlarını paylaşan esnaf gözaltına alınarak ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü. Emniyet birimleri, kayıtların delil karartma amacıyla ortadan kaldırılmış olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.
Cinayet soruşturması genişliyor
Gazeteci Hakan Tosun’un ölümüyle ilgili dava süreci devam ederken, yeni gözaltı olayının dosyaya “delillerin gizlenmesi” yönünden ekleneceği öğrenildi. Soruşturma kapsamında, kamera kayıtlarının akıbeti ve kimlere ulaştığı araştırılıyor.




