6 Şubat 2023 depremlerinin ardından Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi ilan edilen Hatay’da, afet konutlarına yönelik çalışmalar sürüyor. Hatay AFAD, 7269 sayılı Kanun kapsamında hak sahibi kabul edilen ve anahtar teslim işlemleri tamamlanan vatandaşlara yönelik yeni bir duyuru yayımladı.

Kahramanmaraş'ta fındık festivali düzenlendi
Kahramanmaraş'ta fındık festivali düzenlendi
İçeriği Görüntüle

Altyapı ve yol sorunları bildirilebilecek

“2026 Hatay-Kırsal Afet Konutları Eksik Bildirim Formu” üzerinden teslim edilen konutlarla ilgili şu konulardaki sorun ve eksiklikler iletilebilecek:

  • Elektrik altyapısı
  • İçme suyu
  • Atık su ve kanalizasyon
  • Yol ve ulaşım
  • Konut çevresindeki diğer altyapı eksiklikleri

Ekran Görüntüsü 2026 08 17 162948

AFAD’ın açıklamasına göre form üzerinden gönderilen bildirimler ilgili kurumlar tarafından değerlendirilecek ve gerekli müdahaleler en kısa sürede gerçekleştirilecek.

Yalnızca konutu teslim edilen hak sahiplerini kapsıyor

Formun, 7269 sayılı Kanun kapsamında hak sahibi kabul edilen ve kırsal afet konutlarının anahtar teslim işlemleri tamamlanan vatandaşlar için hazırlandığı belirtildi.

Vatandaşların formda T.C. kimlik numarası ile konut ve eksikliklere ilişkin istenen bilgileri eksiksiz şekilde doldurması gerekiyor. Form aracılığıyla iletilen kişisel verilerin ise 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında korunacağı bildirildi.

Muhabir: İsmet Gültekin