Tarlada kilogram fiyatı 2 TL’ye kadar gerileyen mandalina, toplama maliyetini dahi karşılamayınca dalda çürümeye terk edildi. Devreye giren Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), 320 ton mandalinayı satın alarak vatandaşlara ücretsiz dağıttı.

Yerel üreticinin emeğinin heba olmaması ve ürün israfının önlenmesi amacıyla harekete geçen HBB, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı koordinesinde önemli bir sosyal destek çalışmasına imza attı. Dörtyol, Erzin, Arsuz ve Samandağ ilçelerinden temin edilen toplam 320 ton mandalina, ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

Tarihi geçmiş ürünlerle çocukları zehirleyeceklerdi: 2 ton cips, şekerleme ve çikolata imha edildi
Tarihi geçmiş ürünlerle çocukları zehirleyeceklerdi: 2 ton cips, şekerleme ve çikolata imha edildi
İçeriği Görüntüle

A W597978 08

Dağıtım süreci HBB Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından titizlikle yürütülürken; mandalinalar ihtiyaç sahibi ailelere, okullara, yurtlara, konteyner kentlerde yaşayan depremzedelere ve sosyo-ekonomik açıdan dezavantajlı gruplara dağıtıldı. Böylece hem küçük ölçekli üreticilerin ürünleri ekonomiye kazandırıldı hem de kış aylarında vatandaşların sofralarına sağlıklı gıda ulaştırıldı.

Uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getiren vatandaşlar, özellikle bu zor ekonomik koşullarda hayata geçirilen çalışmanın büyük bir dayanışma örneği olduğunu vurgulayarak HBB Başkanı Mehmet Öntürk ve belediye yetkililerine teşekkür etti.

HBB yetkilileri ise projenin yalnızca geçici bir destek olmadığını, kırsal üretimi güçlendirmeyi ve tarımda sürdürülebilirliği sağlamayı hedefleyen çalışmaların artarak devam edeceğini ifade etti.

A W597978 02

Kaynak: İHA