Hatay’da bugün dışarı çıkacakların yağışa hazırlıklı olması gerekiyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün 6 Ekim 2026 tarihli değerlendirmesine göre kentte parçalı ve çok bulutlu hava ile aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor. Kıyı kesimlerinde yağışların yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.
Kuvvetli yağış beklenen ilçeler açıklandı
MGM Adana Bölgesel Tahmin ve Uyarı Merkezinin raporunda Erzin, Dörtyol, Payas, Arsuz, İskenderun ve Samandağ için kuvvetli yağış uyarısı yer alıyor. Yağışların aralıklı ve yerel olarak etkili olması bekleniyor.
Hatay Valiliğinin duyurusunu aktaran ASİ Gazetesi’nin önceki haberinde, uyarının 6 Ekim saat 03.00–15.00 aralığını kapsadığı belirtilmişti. Bu saatler kuvvetli yağış uyarısının süresini gösteriyor; saat 15.00’te il genelinde yağışın tamamen biteceği anlamına gelmiyor.
Sel, dolu ve kıyılarda hortum riskine dikkat
Meteoroloji; ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu, yağış sırasında kuvvetli rüzgâr ve ulaşımda aksama ihtimaline karşı dikkatli olunmasını istiyor. Kıyı kesimleri için hortum riski de uyarılar arasında bulunuyor. Bunlar gerçekleşmiş olaylar değil, beklenen hava koşullarının oluşturabileceği riskler.
Bölgesel değerlendirmede sıcaklıkların 2 ila 5 derece azalması bekleniyor. Hataylıların gün içindeki planlarını yaparken Meteoroloji’nin güncel tahmin ve uyarılarını takip etmesi önem taşıyor.




