Hatay’ın Antakya ilçesinde 27 Aralık Cumartesi sabahına hafif sağanak yağış ve parçalı bulutlu hava ile uyanıldı. Saat 07.57 itibarıyla sıcaklık 7,2 derece olarak ölçülürken, nem oranının yüzde 100’e ulaşması dikkat çekti. Rüzgârın saatte 5 kilometre hızla estiği kentte atmosferik basınç 989,8 hPa seviyesinde kaydedildi.
Meteorolojik verilere göre sabah saatlerinden öğleye kadar hafif sağanak yağışın etkisini sürdürmesi bekleniyor. 09.00–12.00 saatleri arasında sıcaklık 11 dereceye, öğle saatlerinde ise 13 dereceye kadar yükselecek. Öğleden sonra yağış yerini çok bulutlu bir havaya bırakırken, akşam saatlerinden itibaren sıcaklığın yeniden düşerek 5 dereceye kadar gerilemesi öngörülüyor.
5 günlük tahmine göre Hatay’da önümüzdeki günlerde yağışlı hava etkisini sürdürecek.
-
28 Aralık Pazar: Çok bulutlu, sıcaklık 0 ile 12 derece arasında.
-
29 Aralık Pazartesi: Yağmurlu, 5–12 derece.
-
30 Aralık Salı: Parçalı bulutlu, gece -2 dereceye kadar düşüş bekleniyor.
-
31 Aralık Çarşamba: Yağmurlu, sıcaklık 3 ile 6 derece arasında seyredecek.
Yetkililer, özellikle sabah ve gece saatlerinde düşen sıcaklıklarla birlikte oluşabilecek buzlanmaya karşı sürücüleri uyarırken, yağış nedeniyle vatandaşların da tedbirli olması gerektiğini vurguluyor.
Hatay’da hafta boyunca etkili olması beklenen yağışlı ve serin hava, kent genelinde günlük yaşamı da yakından etkileyecek.



