Hatay genelinde konteyner kent tahliye süreci planlanan program doğrultusunda devam ediyor. Antakya Kaymakamlığı koordinesinde Serinyol Yeşilova, Alahan ve Mimar Sinan Konteyner Kentlerinde vatandaşlarla bir araya gelen yetkililer, tahliye sürecine ilişkin usul ve esasları anlatarak talepleri dinledi.
Deprem sonrası geçici barınma alanlarında başlatılan tahliye çalışmaları kapsamında Hatay Vali Yardımcısı, YİKOB Başkanı ve Antakya Kaymakamı Abdullah Akdaş, Hatay AFAD İl Müdürü Taner Bayındır ve ilgili kurum müdürleri Serinyol Yeşilova, Alahan ve Mimar Sinan Konteyner Kentlerinde vatandaşlarla buluştu.
Toplantılarda tahliye sürecinin nasıl yürütüleceği, vatandaşların izlemesi gereken adımlar ve uygulanacak usul ile esaslar ayrıntılı şekilde anlatıldı.
Vatandaşların Soruları Yanıtlandı
Yetkililer, toplantılarda vatandaşların tahliye sürecine ilişkin yönelttiği soruları tek tek yanıtladı. Ayrıca vatandaşların görüş, talep ve önerileri dinlenerek ilgili kurumlar tarafından kayıt altına alındı.
Sürecin şeffaf ve sağlıklı şekilde yürütülmesi amacıyla bilgilendirme toplantılarının devam edeceği belirtilirken, vatandaşlarla doğrudan iletişimin sürdürüleceği vurgulandı.
"Mağduriyet Oluşmaması İçin Çalışıyoruz"
Toplantılarda konuşan Antakya Kaymakamı Abdullah Akdaş, tahliye sürecinin vatandaşların hak ve ihtiyaçları gözetilerek yürütüldüğünü ifade etti.
Akdaş, ilgili tüm kamu kurumlarının koordinasyon içerisinde çalıştığını belirterek, herhangi bir mağduriyet yaşanmaması adına gerekli tedbirlerin titizlikle alındığını ve çalışmaların aralıksız sürdüğünü söyledi.
Hatay Genelinde Tahliye Süreci Sürüyor
Yetkililer, Hatay genelindeki konteyner kentlerde yürütülen tahliye çalışmalarının planlanan takvim doğrultusunda devam ettiğini belirtti. Sürecin her aşamasında vatandaşların bilgilendirilmeye devam edileceği, kurumlar arasındaki koordinasyonun da kesintisiz sürdürüleceği ifade edildi.








