Hatay Valiliği, Doğu Akdeniz genelinde beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle vatandaşları uyardı. Yapılan meteorolojik değerlendirmelere göre 25 Şubat 2026 Çarşamba günü öğle saatlerinden itibaren Hatay ve çevresinde kuvvetli sağanak yağış etkili olacak.
Öğle Saatlerinden Sonra Başlıyor
Valilik tarafından yapılan açıklamada; Adana, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş’ta yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m²) sağanak beklendiği belirtildi. Hatay’ın özellikle batı ilçelerinde — Erzin, Dörtyol, Payas, İskenderun, Arsuz ve Samandağ — yer yer çok kuvvetli (50-75 kg/m²) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış görüleceği ifade edildi.
Yağışların 1000 metre rakım üzerindeki yüksek kesimlerde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.
Sel ve Su Baskını Riski
Yetkililer, kuvvetli yağışlarla birlikte ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguladı. Ayrıca yağış anında kuvvetli rüzgar, yüksek kesimlerde buzlanma ve don olaylarının da görülebileceği kaydedildi.
Açıklamada, vatandaşların tedbirli olması ve resmi duyuruları takip etmesi istendi.
Uyarı Ne Zaman Geçerli?
Meteorolojik uyarının 25 Şubat 2026 saat 13.00’te başlayacağı ve 26 Şubat 2026 saat 06.00’ya kadar etkili olacağı bildirildi.





