Depremin üzerinden 3,5 yıl geçti ama Hataylı vatandaşların çilesi bitmedi. Özellikle son yağışların ardından Antakya, Defne ve Samandağ ilçelerinde artış gösteren sinek ve haşere sorunu vatandaşları isyan ettirdi. Defne ilçesine bağlı Subaşı Mahallesi 2444 Sokak’tan gelen görüntüler ise durumun boyutunu gözler önüne serdi. Video kayıtlarında adeta göz gözü görmüyor, vatandaşlar sinekten nefes dahi alamadıklarını söylüyor.

Bölge halkı, larva döneminde yapılması gereken ilaçlama çalışmalarının zamanında gerçekleştirilmediğini belirterek yetkililere sert tepki gösterdi. Vatandaşlar, “Araçla ilaçlama çalışması bile yapılmadı. Şimdi yapılsa da artık çözüm olur mu bilmiyoruz” diyerek yaşanan ihmale dikkat çekti.

Hastalık Saçan Manzara

Özellikle akşam saatlerinde sinek yoğunluğunun dayanılmaz hale geldiğini ifade eden mahalle sakinleri, evlerinin camını açamadıklarını, çocukların dışarı çıkamadığını ve kötü kokuyla birlikte ciddi sağlık risklerinin oluştuğunu söyledi. Bölgede yaşayan vatandaşlar, bu durumun sadece rahatsızlık değil aynı zamanda hastalık tehdidi oluşturduğunu belirtiyor.

Defne’de ortaya çıkan görüntülerin yalnızca bir mahalleyle sınırlı olmadığı ifade edilirken, Antakya ve Samandağ’daki birçok noktada da benzer manzaraların yaşandığı öne sürüldü. Vatandaşlar, deprem sonrası zaten zor şartlarda yaşam mücadelesi verirken şimdi de sinek istilasıyla baş başa bırakıldıklarını dile getirdi.

Hatay’da Geçim Derdi İşçi Bayramına Yansıdı: İşçiler Hem Yürüdü Hem Çalıştı!
Hatay’da Geçim Derdi İşçi Bayramına Yansıdı: İşçiler Hem Yürüdü Hem Çalıştı!
İçeriği Görüntüle

“Depremden kurtulduk ama sinekten yaşayamaz hale geldik” diyen vatandaşlar, yetkililerden acil ve kapsamlı ilaçlama çalışması yapılmasını talep etti. Özellikle larva döneminde etkili mücadele yürütülmemesinin bugün yaşanan tabloya neden olduğu ifade edilirken, mahalle sakinleri artık kalıcı çözüm istiyor.

Muhabir: Haber Merkezi