Sezonun açılmasına sayılı günler kala Çevlik Limanı’nda hareketlilik arttı. Teknelerinin bakım ve boya işlemlerini tamamlayan balıkçılar, ağlarını onararak denize açılacakları geceyi beklemeye başladı.
Hataylı balıkçılar, 15 Eylül’ü 16 Eylül’e bağlayan gece “vira bismillah” diyerek Akdeniz’e açılacak.
“Akdeniz’de Balık Beklentimiz İyi”
Samandağlı balıkçı Hidayet Temizkan, her sezon öncesinde ayrı bir heyecan yaşadıklarını belirterek yeni dönemin kazasız ve bereketli geçmesini diledi.
Akdeniz’de farklı balık türlerinin görüldüğünü ifade eden Temizkan, “İnşallah bu sene iyi ve bereketli geçer. Her sene ayrı heyecan oluyor. Denizi ne kadar bilsem de yeni şeyler öğreniyorum. Akdeniz’de şu anda her türlü balık görülmüş. Genel olarak balık beklentimiz iyi.” dedi.
Teknesinin denize açılmasıyla birlikte birçok çalışanın evine ekmek götüreceğini vurgulayan Temizkan, balıkçılığın bölgedeki çok sayıda aile için önemli bir geçim kaynağı olduğuna dikkat çekti.
Hataylı Balıkçıların Beklentisi: Balık Bollaşsın, Fiyatlar Düşsün

Çevlik Limanı’ndaki balıkçılardan Tevfik Okan da teknelerinin yeni sezona hazır olduğunu söyledi. Okan, “Balık fazla olsun, ucuzlasın ve millet yesin istiyoruz.” ifadelerini kullandı.
Av sezonunun başlamasıyla birlikte Hatay’daki balık tezgâhlarında çeşitliliğin artması ve fiyatların düşmesi bekleniyor.
Akdeniz’de Sezon 16 Eylül’de Açılıyor
Akdeniz kıyısındaki Adana ve Mersin’de de balıkçılar teknelerinin bakımını yaptı, ağlarını onardı ve sezon hazırlıklarını tamamladı. Sektör temsilcileri, geçen sezon hava koşulları nedeniyle denize açıldıkları gün sayısının azaldığını, 2026-2027 sezonundan ise umutlu olduklarını belirtti.
Akdeniz’deki Türk kara sularında çalışacak balıkçılar, 15 Eylül’ü 16 Eylül’e bağlayan gece denize açılarak yeni av sezonuna başlayacak.




