Hatay’ın Samandağ ilçesinde son dönemde şantiye çalışanları ile ilçe sakinleri arasında yaşanan gerginlikler, DEM Parti’nin gündemine taşınmıştı. Parti Genel Merkezi, ilçeye bir heyet göndererek sahada inceleme yapmayı ve vatandaşlarla görüşmeyi planlıyordu.

Lütfü Savaş Yine Durmadı: CHP Kurultay Davası İstinafa Gitti!
Lütfü Savaş Yine Durmadı: CHP Kurultay Davası İstinafa Gitti!
İçeriği Görüntüle

Ancak dün akşam Hızır Parkı’nda meydana gelen bıçaklı kavganın ardından ziyaret iptal edildi. Edinilen bilgilere göre, park girişinde kurulan polis kontrol noktası, kimlik ve GBT sorguları ile bölgede devriye gezen onlarca polise rağmen, şantiye işçileri ile ilçe sakinleri arasında yeniden kavga çıktı. 1 kişinin yaralandığı olayın ardından, DEM Parti güvenlik gerekçesiyle heyetin Samandağ programını iptal etti.

Arka planda süregelen gerginlik
İlçede bir süredir, Hatay dışından gelen bazı şantiye işçilerinin özellikle sahil bölgesinde taşkınlık çıkararak vatandaşları rahatsız ettiği yönünde şikâyetler bulunuyor. Bu durum, Samandağlı gençlerle dışarıdan gelen işçiler arasında zaman zaman sözlü ve fiziksel tartışmalara yol açıyor.

DEM Parti’nin Samandağ’a planladığı ziyaretin ileri bir tarihte gerçekleşip gerçekleşmeyeceği ise belirsizliğini koruyor.

Muhabir: Haber Merkezi