Adana ve Osmaniye’de yaşanan depremlerin ardından Serkan İçelli, deprem kayıtları üzerinden açıklamalarda bulundu. İçelli, dalga formlarındaki hareketleri göstererek sarsıntıların öncesinde görülen küçük depremlere dikkat çekti.

Hatalılar Dikkat: Sağanak Yağış Devam Edecek!
Hatalılar Dikkat: Sağanak Yağış Devam Edecek!
İçeriği Görüntüle

İncelediği kayıtlarda 4,5, 4,8 ve 5,1 büyüklüğündeki depremleri işaret eden İçelli, dalga formlarındaki periyotların yer hareketlerinin incelenmesine olanak sağladığını belirtti. Bu kayıtlarda, daha küçük sarsıntıların ardından söz konusu depremlerin meydana geldiğini ifade etti.

Bölgenin deprem potansiyeline ilişkin görüşünü paylaştı

İçelli, değerlendirdiği alanın üretebileceği deprem büyüklüğüne ilişkin, “Buranın da üretebileceği deprem yine 5,8 civarındadır. Tekrardan söylemek isterim” dedi.

İçelli’nin paylaşılan açıklamasında, 5,8 büyüklüğüne ilişkin değerlendirmesi için herhangi bir tarih veya zaman aralığı yer almadı.

Muhabir: Asi Gazetesi